×

Napközben: Honnan tudhatjuk, hogy milyen családtámogatással élhetünk?

A január 20-i adás tartalmából.
 

Az idei adóváltozásokról beszélgetünk, Kiss Péter András NAV szóvivő lesz a vendégünk

Honnan tudhatjuk, hogy milyen családtámogatással élhetünk? Az elmúlt években megsokszorozódott a különböző támogatások száma, egyre többen élnek vele, de még mindig jellemző, hogy sokan a szokások és ismerőseik információi alapján tájékozódnak. Elkészült és már 60 ezren használták a családtámogatási kalkulátort, ami azokat a támogatási formákat segít megtalálni, ami egy adott családnak segíthet. Vendégünk a Családbarát Központ ügyvezetője.

Életmód rovat: Év elején egyre többen kezdenek valamilyen sportba, aztán pár hét alatt abba is hagyják. Miként alakíthatjuk ki az aktívabb életmódunkat, sok sikerélménnyel és hosszú távon?

Egyre nagyobb hangsúlyt kap az innovatív oktatásban a kreativitás és a képzelőerő, s ami izgalmas mindebben, hogy ezt az igényt a vállalatok generálják. Ennek megfelelően elsősorban a felsőoktatásban jelentek meg a kreativitás különböző felhasználási területei, de várhatóan és remélhetően a közép és alapoktatásban is megjelenik. Egyre több kapcsolat alakul a gazdasági-kulturális igények és az oktatás között, de még nem általános. Egy egri példáról beszélgetünk, a főiskola programot dolgozott ki, hogy lehet élményszerűen és életszerűen oktatni.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth Rádió –  január 20., csütörtök, 9:05

Szerkesztő: Herczeg Tibor
Műsorvezető: Horváth Szilárd

Tovább a műsoroldalra >>>

Borítókép: Forrás: Unsplash

Videó ajánló

Olvasson tovább