×

Napközben: Szem- és látásproblémák home office-ban

A január 14-i adás tartalmából.
 

Sárga csekk kontra iCsekk és a készpénzmentes fizetés – Hogyan alakulnak át fizetési és pénzbefizetési szokásaink?
Van, aki ragaszkodik hozzá, más pedig felesleges időrablásnak tartja. Bár a sárga postai csekkek egyeduralmának már régen vége, de még az okostelefonok, okosórák világában is jól tartja magát. Ugyanakkor egyre többen vannak, akik már online megoldásokat választanak és készpénzmentes vásárlást. Hogyan alakulnak át fizetési és pénzbefizetési szokásaink?

Február 15-ig lehet jelentkezni a felsőoktatási képzésre – 01. 15-ig tart az Educatio Kiállítás Budapesten
Műszaki pálya? Bölcsész szak? Vagy éppen agrárterület? Merre tovább? Még egy hónapig gondolkodhatnak azok, akik tovább szeretnének tanulni, hogy melyik felsőoktatási intézménybe és milyen szakra jelentkezzenek. Február 15-ig lehet ugyanis benyújtani a felvételi jelentkezéseket. Milyen szempontok alapján döntenek a fiatalok? Milyen a felősoktatási képzési paletta? Mit mutat a munkaerőpiac? Milyen szakmák keresett és jól fizetettek? Kapcsolunk a január 15-ig tartó Educatio Kiállításra is. Minden, ami felsőoktatás.

Bozsik gazda rovata: Hogyan teleltessük át a citrusféléket? Mit csináljunk hogy citrom- vagy narancsfánk teremjen? Tanácsok citrusfélékkel kapcsolatban.

Szem- és látásproblémák home office-ban
A munkakörök átalakulása és a szabadidő eltöltésének megváltozott szokásai miatt ma már életünk nagy részét az online világban töltjük. Nagyon sokan küzdenek valamilyen szem problémával, ugyanakkor a tartós látásromlás mellett sokan olyan mindennapos tünetekkel is küzdenek, mint a fáradt, égő szem érzése, homályos látás, könnyezés vagy viszketés. Hogyan tudjuk óvni a szemünket. Ki, mikor és hogyan hordhat kontaklencsét és a szemüveget és mire figyeljünk, amikor szemüveget és kontaklencsét választunk.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth Rádió –  január 14., péntek, 9:05

Szerkesztő: Gergácz Anikó
Műsorvezető: Horváth Szilárd

Tovább a műsoroldalra >>>

Borítókép: Unsplash

Videó ajánló

Olvasson tovább