×

Minden időben: A kárpátaljai Kacsó családban kis koruk óta keresztyén hitre nevelik a gyerekeket.

A január 12-i adás tartalmából.
 

Adásunkban meghallgathatnak egy riportot a Református Iszákosmentő Misszió dömösi gyógyító otthonából. Berényi József – aki maga is megtapasztalta milyen az alkohol rabságában élni – őszintén mesél saját történetéről, majd Némethné Balogh Katalinnal, a szolgálat vezetőjével beszélgetünk betegségről, hitről és a szabadulás útjáról.

Mit akar a férfi és mire vágyik a nő? – ezekre szeretne választ adni Dérer Zsolt tavaly megjelent könyve. A református lelkész házassági tanácsadóként is dolgozik. Tapasztalatait azért szedte egy csokorba, hogy segítse a párokat. A huszonegy fejezetből álló kötetben a bibliai tanítások alapján elemzi a férfi és a nő kapcsolatát.

A kárpátaljai Kacsó családban kis koruk óta keresztyén hitre nevelik a gyerekeket. A szülők néha szigorúak, néha engedékenyek. E két szerep között ingázva keresik Isten igéjéből kiindulva a helyes döntéseket. Otthonukban, Bátyúban kerestük fel őket.

Milyen szülők vagyunk? – teszi fel a kérdést áhítatunkban Cseri Kálmán. A pasaréti református gyülekezet egykori lelkipásztorának gondolatait Rajkai Zoltán tolmácsolja.

Tartsanak velünk szerdán délután fél 2-től a Kossuth Rádió hullámhosszán!

Hallgassa meg!

Minden időben – Kossuth – január 12., szerda, 13:30

Szerkesztő: Fekete Zsuzsa
Műsorvezető: Kojsza Péter

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Mindenki Akadémiája, Bartha Zoltán: Miért hagynak le minket a környező országok?
00:25:58

Olvasson tovább