×

Válogatás Rejtő Jenő kisregényeiből

Január 17. és február 11. között, hétköznap esténként 21:30-tól a Kossuth Rádióban!
 

Barátaim és tisztelőim általában hülyének tartanak. Nem vagyok elmeorvos, tehát nem tudom ellenőrizni őket. Kezdi Rejtő Jenő: Pipacs, a fenegyerek című kisregényét.
Pipacs alacsony, de igen vastag ember volt. Vastag, de nem kövér. – Az élet olyan mint a füst. Ma itt vágnak fejbe, holnap ott. – szokta mondani. Barátjával elindul megkeresni Miss Lilian édesapját Borneo ősrengetegébe. Még az is elképzelhető, hogy a gonosz nyeri el jutalmát, a jó pedig kellőképpen megbűnhődik…
A jenki Honoluluból jött és ebből az alkalomból rendkívül éhes volt. Kezdi Rejtő Jenő: Jó üzlet a halál című kisregényét. A regény főszereplője Tom -Fülig Jymmihez hasonló figura-, elszegődik az Új Amszterdami Részvény Társasághoz, ahol gyors meggazdagodást ígérnek. Ezek után pottyan Tom fejére Elly, aki menekül. A egymásba szeretnek, s Tom fényt derít a Részvény Társaság piszkos ügyeire is.

Alkonyodott. A Hakone-Maru lassú siklással elhagyta Port-Said fehér terméskő gátjait és megkezdte útját a szuezi csatornában. Kezdi Rejtő Jenő: Halálsziget című kisregényét.
Minden együtt van a Halálszigeten, ami egy vérbeli Rejtő-regényhez szükséges: öldöklő trópusi betegségek, emberevő bennszülöttek, gonosz hollandusok, gyanakvó detektívek, és persze egy bonyodalmas bűnügy is, aminek kapcsán azonban a dolgoktól (és a szigettől) egészen távollevő emberek is bevonódnak a történetbe.
A halott felszállt egy autóbuszra, amely zsúfoltan indult a City felé. Kezdi Rejtő Jenő: A halál fia című kisregényét. Mi történik akkor, ha valaki ellenállhatatlan késztetést érez arra, hogy meghaljon? Keresi a halált, de az csak nem akar vele szembejönni! Bármi, amit kíván, fordítva sül el, minden, amit kíván, pont az ellenkezőjére válva valósul meg. Mígnem egyszer csak elérkezik az, hogy amit kíván, teljesül? De vajon melyik kívánsága teljesül?

A ceremóniamester megütött egy gongot, amivel a minisztertanács kezdetét jelezte, és őfelsége megelégedetten vakaródzott. Kezdi Rejtő Jenő: Minden jó, ha vége van című kisregényét. A Talugi királyság ritkaságszámba menő bélyegeire sokan pályáznak. Hol itt, hol ott tűnik fel egy rejtélyes bélyegtok, de hogy melyikben van a hamis, s melyikben a valódi, az a leg végsőkig titok marad…

A műsorszám 16 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott!

Videó ajánló

Olvasson tovább