Vasárnapi újság: Európában elsőként Magyarországon indítanak közös nővér- és szakasszisztensképzést a történelmi egyházak.

A január 9-i adás tartalmából.

 

6.00-7.00
Tóth József, Az ÉrMe Alapítvány kuratóriumának elnöke.- Az alapítvány i támogatja a Pázmány Péter egyetemen induló keresztény alapokon nyugvó közgazdászképzést, fontosnak tartja átadni azt az üzleti tudást, ahol a lelkiségnek is van szerepe. Ehhez kapcsolódóan konferenciát is szerveznek.

Toldy-Schedel Emil, a Budapesti Szent Ferenc Kórház főigazgatója, és egy irgalmasrendi nővér- Európában elsőként Magyarországon indítanak közös nővér- és szakasszisztensképzést a történelmi egyházak.

Viola Árpád Baleseti Intézet főorvosa, gerincsebész- Egy idegsebészeti innováció, amit a híres Mayo Klinikán sem ismertek. Dr.Viola Árpád 27.ilyen műtött betege egy amerikai üzletember.

Marco Zanni, az Európai PArlament ID frakciójának vezetője, az olasz Liga képviselőcsoport vezetője egyben. Az Európai Parlamentben tapasztalható baloldali többség hatalomgyakorlásáról, ideológiai nyomulásról, és a konzervatív erők összefogásának szükségességéről.

Lélektől lélekig- Köves Slomo rabbi

7.15-8.00
Varga Mihály pénzügyminiszter- éves kitekintés – Milyen növekedésre számítanak? Milyen intézkedésekkel segítik? A magyar gazdaság viszonylag korán vissza tudott állni arra a növekedési pályára. A januári béremelések célja, hogy a versenyszféra és a közszféra jövedelmei ne szakadjanak el egymástól.

Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet igazgatója: Márki-Zay Péter elengedi a hetedik frakcióra vonatkozó igényét, újságírói kérdésre válaszolva elmondta, Gyurcsány Ferenc mondja meg, hogy ki a kapitány. A baloldal miniszterelnök-jelöltje az utóbbi időben több kijelentésével is megdöbbentette a közvéleményt.

Galló Béla politológus: Milyen új szakasz előtt áll a világ, és kik akarják átrendezni? A jelen helyzetben mit kínálnak a magyar ellenzéki pártok, és kik állnak az úgy nevezett baloldalon és kik mögötte?

Bende Balázs jegyzet- Egyenlőbbek

8.00-8.30.
Andreas Unterberger a Börsen-Kurier újságírója, a Die Presse és a Wiener Zeitung volt főszerkesztője: Miközben Németország és Ausztria még mindig az „anti-atom zászlót” lengeti, egyre világosabbá válik, hogy a klímacélokat atomenergia és földgáz nélkül lehetetlen teljesíteni.

A közös adósság visszafizetésére közös bevételre is szükség lesz, ez lenne a klímaadó, amit Brüsszel a vállalatok után a lakás- és gépjármű tulajdonosokra is kivetne, de ki zsebeli be a hasznot?

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Szerkesztő – műsorvezető: Horváth Ágnes

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább