Napközben: Mi történt szilveszterkor?

A január 3-i adás tartalmából.
 

Körkép: mi történt szilveszterkor?
Szilveszterkor sok házikedvenc rettegve bújik el a lakásban és keres valami csendes helyet, rosszabb esetben elmenekül otthonról. Az állatvédők pedig évek óta tiltakoznak a tüzijáték és a petárdák ellen. De mit tehetnek a gazdik, hol keressék kutyájukat, ha az elszökött? Az ünnepi időszakban sajnos lakástüzek is előfordulnak a figyelmetlenül égve hagyott gyertyáktól, esetleg szén-monoxid-mérgezések történnek a nem megfelelően karbantartott fűtőberendezések miatt. És hogyan telt az év utolsó napja a mentőknél?

Tudatos évtervezés
Az új év kezdetén sokan tesznek fogadalmakat, ám azt ígéretekből sokszor nem lesz semmi – vagy leglaábbis nem ekkor. De jó-e, ha megtervezzük az új évet, és ha igen, hogyan érdemes ezt tenni? Az is kiderül majd, eredetileg miről szólt az évnek ez a szakasza, mire jó az anti-határidőnapló, és miért érdemes néha kicsit lelassulnunk.

Akadálymentes rovat:
A fogyatékkal élők munkaerőpiaci helyzetét javítja a Caireen Alapítvány: egy kávézót is terveznek nyitni

Az introvertáltak ereje
Félénkek, társaságkerülők, nincsenek barátaik – sok tévhit kapcsolódik az introvertált személyiségű emberekhez, gyakran félreértik őket. De milyenek ők valójában? És hogyan tudnak beilleszkedni a mai, alapvetően az extrovertált tulajdonságokat túlértékelő világba? 2011 óta január 2-án volt az introvertáltak világnapja, amelynek célja „a többségi társadalom tagjainak figyelmét felhívni az introvertált személyiségű emberek eltérő kommunikációs érzékenységére és közösségi igényeire.” Eloszlatjuk a tévhiteket, amelyek az introvertált személyiségű emberekhez kötődnek.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth Rádió –  Január 3., hétfő, 9:05

Szerkesztő – műsorvezető: Forrai Mária

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább