×

Minden időben: Az ipari forradalom nem csak gazdasági növekedést hozott magával

A december 29-i adás tartalmából.

Adásunkban megismerhetik Zolnai Ildikó pedagógus történetét. A mátészalkai tanítónő súlyos terheket cipel. Korán megözvegyült: 28 éves férje három gyermeket is kimentett a folyóból, de közben ő maga belefulladt. Majd Ildikó súlyos beteg lett, a tüdejét egyelőre nem tudják meggyógyítani. Mindeközben autista kisfiáról gondoskodik napról napra. Ám ő nem perlekedik Istennel, szelíden, hittel, bizakodva él. Kikapcsolódásként pedig csodálatos bútorokat fest.
Az ipari forradalom nem csak gazdasági, társadalmi és kulturális növekedést, de az üvegházgázok arányának emelkedését is magával hozta. Hadnagy István biológussal a klímaváltozásról beszélgetünk és arról, hogy hétköznapi embereként milyen szerepet vállalhatunk Földünk megőrzésében.
Műsorunk végén Szűcs Ferenc, a Károli Gáspár Református Egyetem egykori rektorának óévi gondolatait hallhatják Bereczky Ildikó szerkesztésében és Rajkai Zoltán tolmácsolásában.

Tartsanak velünk szerdán délután fél 2-től a Kossuth Rádió hullámhosszán! Várja Önöket a szerkesztő Fekete Zsuzsa és a műsorvezető Somorjai-Bencze Zsófia.

Hallgassa meg!

Minden időben – Kossuth – december 29., szerda, 13:30

Szerkesztő: Fekete Zsuzsa
Műsorvezető: Somorjai-Bencze Zsófia

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább