Kalendárium: Betlehemi jászol kiállítás

A december 24-i adás tartalmából.

Betlehemi jászol kiállítás a Szent István-bazilikában. A Magyar Kézművességért Alapítvány 28. alkalommal megrendezett kiállítására betlehemekkel, a betlehemezés népszokásait megörökítő, illetve az adveni ünnepkörhöz kapcsolódó tárgyakkal lehetett pályázni. Megszólalók: Fábry Zoltán, a Magyar Kézművességért Alapítvány
Kuratóriumának elnöke + díjazott(ak) (rip: Nagy Bálint) 

Csajkovszkij Diótörője évtizedek óta a karácsonyi készülődés elengedhetetlen része. 2018 decemberében visszatért az Erkel Színház színpadára Oláh Gusztáv legendás díszlete; a klasszikus zenei anyagra a nemzetközileg is ismert Wayne Eagling és Solymosi Tamás, a Magyar Állami Operaház balettigazgatója koreografált új mesebalettet. Megszólaló: Ókovács Szilveszter, főigazgató  (rip: Kovács Bernadett)

– Holesch Dénes Anya gyermekével című festménye látható hamarosan a budapesti Fő utcai templomban. Az Anya gyermekével című képet Karácsony másnapján, a nagy mise után veszi át a Fő utcai görögkatolikus templomban Makláry Ákos atya. Megszólaló: Fekete Klára, kurátor (rip: Hézer Luca)
Holle anyó meseelőadás a debreceni Vojtina Bábszínházban. Megszólaló: Nagy Mónika, bábszínész vagy Telenkó-Oláh Tímea, bábszínész (rip: Gyarmati Péter)

Illatszertár előadás a Thália Színházban. A külföldön is nagy sikert elért, többször filmre vitt darab a harmincas évek nyüzsgő, színpompás Budapestjére kalauzolja vissza a nézőt egy advent idején játszódó, kedves történetben, szentestével bezárólag. A darab következő előadása januárban lesz. Megszólaló: Ember Márk, színész, a darab főszereplője (rip: Kovács Bernadett)
“ITT ÉS MOST” Karácsonyi Összművészeti Kiállítás Egerben, az Agria Park Galériában, ahol 25 alkotó, több mint 50 alkotása ad érzelmi töltést az arra járó nézőknek. Megszólaló: szervezés alatt… (rip: Pilisy Csenge) 

– A Recirquel újcirkuszi társulat ünnepi produkciója, a Kristály a MÜPA Sátorban. Az immerzív előadás a klasszikus téli mesék világába repíti a nézőket, akik a különleges cirkuszi térnek köszönhetően maguk is a történet részeseinek érezhetik magukat. Megszólaló: Horányi Juli, énekes-színész, a darab főszereplője (rip: Kovács Bernadett)

Ajánló: Kortárs képzőművészek a Megváltóról- Rómába is meghívást kapott az Evangélium 21 kiállítás. Szentgáli Edit műsora dec. 24-én a Kossuth Rádióban. 

Hallgassa meg! 

Kalendárium – Kossuth – december 24., péntek, 15:32

Szerkesztő: Kovács Betti

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább