×

Napközben: Önöknél milyen ajándékok kerülnek a karácsonyfa alá?

A december 23-i adás tartalmából.
 

Sokszor előfordul a megvásárolt termékre már lejárt a jótállás, és elromlik. Kihívjuk a szerelőt, aki jó esetben ki tudja javítani a hibát. De mi történik akkor, ha ezt követően rövid időn belül ismét hibába ütközünk? Sokan nem tudnak róla, de létezik a javító karbantartásokra vonatkozó kötelező jótállás is. De mikor milyen esetekben lehet ezt igénybe venni?

A magyar autótulajdonosok nagyjából ötöde tervez 150 km-nél hosszabb autóutat az ünnepekkor, ugyanakkor köztük mindösszesen 22 százalék az, aki rutinszervíz keretében ellenőrzi az autó műszaki állapotát, az akkumulátort, a fékeket vagy éppen a hűtőfolyadék hőfokát. – ez derült ki egy nemrég készített felmérésből. Hogyan tervezzük meg téli utazásunkat és mire figyeljünk, hogy karácsonyi közlekedésnél ne érjen jobb esetben kellemetlen meglepetés, rosszabb esetben baleset?

Karácsonyi trakta – gyomorrontás és plusz kilók nélkül. Diós és mákos beigli, töltött káposzta, jóféle disznótoros és a sort hosszan lehet folytatni. Karácsony és szilveszter tájékán előkerülnek a régi családi receptek, a hagyományos hozzávalók és a magyaros vendéglátás, ahol nem illik visszautasítani kínálást. De hogyan lehet összehangolni a nagyi receptjét az egészéges étkezéssel és hogyan kerüljük el a gyomorrontást karácsonykor?

Önöknél milyen ajándékok kerülnek a karácsonyfa alá? Ha még nem csomagolták be az ajándékokat, akkor a műsorban zöld tippeket hallhatnak, hogy ne csak szép, de fenntartható is az legyen az ünnep.
Évtizedekkel ezelőtt külön program volt egy-egy jeles családi esemény alkalmával családi fotókat készíttetni hozzáértő fényképésszel. Később a fényképezőgépek elterjedésével, már mi magunk intéztük a fotókat, amelyek vagy sikerültek vagy nem. Az okostelefonok világában pedig számolatlanul lőjjük a képeket, miközben egyre inkább reneszánszát éli a szakemberrel, akár művészi beállítással készült családi fotózás.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth Rádió –  december 23., csütörtök, 9:05

Szerkesztő: Gergácz Anikó
Műsorvezető: Süveges Gergő

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább