Minden időben: Nem az ember van az ünnepért, hanem az ünnep az emberért

A december 22-i adás tartalmából.
 

Tímár Sára református népdalénekesnek és zenekarának idén adventben jelent meg legújabb karácsonyi kislemeze. A Junior Prima Díjas előadó nyolc évesen kezdett népzenét tanulni. Ekkor lett szerelmes az éneklésbe, ami azóta is tart. Olyannyira, hogy még a világjárvány alatt is alkotott. Új dalok, új cd, egy videóklip. És egy új életszakasz, hiszen immáron édesanyaként készül az ünnepre.

A kárpátaljai Mezőváriba látogatunk, hogy megtudjuk: hogyan éli meg a karácsonyt egy református kántor házaspár. A KRISZ együttes alapító tagjai, Kovács Sándor és felesége, Erika családjában mozgalmasan telnek az ünnepek. Azt vallják, hogy nem a sütés-főzésben és a fenyőfadíszítésben, még csak nem is az ajándékozásban, hanem Jézus megszületésében teljesedik ki a karácsony.

Nem az ember van az ünnepért, hanem az ünnep az emberért. A karácsonyt Isten készítette számunkra, amelyre mindenkit szeretne meghívni. A kérdés az, hogy találkozunk-e vele – Pásztor Dániel, a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspökének adventi gondolatait hallhatják.

Tartsanak velünk szerdán délután fél 2-től a Kossuth Rádió hullámhosszán! Várja Önöket a szerkesztő Fekete Zsuzsa és a műsorvezető Kojsza Péter.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Minden időben – Kossuth – december 22., szerda, 13:30

Szerkesztő: Fekete Zsuzsa
Műsorvezető: Kojsza Péter

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább