Kalendárium: Köszöntjük a 75 éves Demjén Ferencet

A december 21-i adás tartalmából.
 

-One way to Heaven: a Győri Balett legújabb bemutatója  december 23.-án  a Művészetek Palotájában a fővárosban. Velekei László művészeti igazgatóval  Gárdonyi Eszter beszélget. 

-Tavaszig minden hónapban gálával ünnepli alapításának 20.évfordulóját a Nemzeti –Táncszínház. A következő előadás, amelyen fellép a Bozsik Yvett Társulat, a Nemzeti Táncegyüttes és a GG Tánc Eger is, december  22.-én lesz Budapesten.

-Vízkereszt, vagy bánom is én- A szombathelyi Weöres Sándor színház legújabb bemutatójáról szól Gergó Judit összeállítása. 

-Köszöntjük a 75 éves Demjén Ferencet, aki az adás napján Debrecenben, december 30.-án pedig a Papp László Budapest Sportarénában ad születésnapi koncertet. 

Hírek:

-Puccini legismertebb operája, az idén 125 éves  Bohémélet visszatér az Erkel színházba. A ma esti (dec.21) előadás után még kétszer,  23-án és 25-én nézhetik meg az érdeklődők az előadást, ami a legrégebben futó produkció a Magyar Állami Operaház történetében ( 84 év után, szinte változatlan formában látható, karmester: Kocsár Balázs) 

Karácsonyi koncerttel várja  este 7 órától az érdeklődőket a Savaria Barokk Zenekar és a Kodály Kórus. A debreceni Kölcsey Központban Händel művei csendülnek fel, neves énekművészek közreműködésével, Németh Pál vezényletével.

-Fény a sötétségben: A téli napfordulóhoz ( dec.21.) kapcsolódva, a Magyar Nemzeti Galéria újabb ünnepi témájú tárlatvezetéssel várja az érdeklődőket. Az év legsötétebb időszakában, amikor az éjszakák eluralkodnak a nappalok felett, mi – emberek fénybe borítjuk az utcáinkat, otthonainkat, gyertyák gyújtásával számoljuk a heteket és végül nemcsak Jézus születését, de a fényt is ünnepeljük. A december 22.-én, 16 órakor kezdődő adventi tárlatvezetésen a Múzeum olyan műtárgyait mutatják meg, amelyeknek a fény volt az ihletője.

Hallgassa meg!

Kalendárium – Kossuth – december 21., kedd, 15:32

Szerkesztő: Kádár Dóra

Tovább a műsoroldalra >>>

Borítókép: Demjén Ferenc Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész koncertje a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon 2020. augusztus 24-én (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Videó ajánló

Olvasson tovább