Kalendárium: A „Magyar Labdarúgás Aranykora

A december 20-i adás tartalmából.
 

-A „Magyar Labdarúgás Aranykora – az Aranycsapat, Puskás, Czibor, Kocsis, Kubala” címmel nyílt kiállítás Győrben. A tárlat a Győri Nemzeti Színház és a Széchenyi István Egyetem gondozásában valósult meg. A rendezvény a Puskás című musical premierjéhez kapcsolódik.
– A Váci Dunakanyar Színház ebben a hónapban két előadással tiszteleg az 1989-es romániai rendszerváltó forradalom előtt. A Nem baj, majd megértem című Orlai Produkció Bodor Johanna kolozsvári születésű balett táncos, koreográfus önéletrajzi regénye alapján készült. A Nagyváradi Szigligeti Színház Napnyugat Expressz című előadás pedig díjat kapott a Városmajori Színházi Szemlén.
-Lassan egy éve, hogy kinevezték egy 2018-as kormányhatározat alapján a Nemzeti Művelődési Intézet révén kinevezték a falusi kultúramenedzsereket. A közművelődési asszisztensek feladata a település kulturális hagyományinak életben tartása, szervezése. Lelkes Annamária több, kint 10 éve dolgozik egy Veszprém megyei kis faluban Küngösön közművelődési területen. Ő az egyike azoknak, akik elvégezték ezt a képzést. Az egyik fő feladat a faluban a fiatalok összefogása, ezért ifjúsági hálózat létrehozását tervezi.
– Megjelent a Hazajáró című honismeret-turisztikai magazinműsor második képes albuma, a fotók a Hazajáró végtelen útjának egy-egy elkapott pillanatát örökítik meg. Kulik Bence.
Hír:
-Kortársak és klasszikusok címmel ad aznap koncertet Onczay Zoltán csellón és Mocsári Emma zongorán a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban. A rendezvény a kulturális intézmény Ötpacsirta utcai Zene Gyűjteményének székházában lesz este 6-kor. A műsoron kortárs magyar zeneszerzők darabjai mellett Schubert és Brahms énekhangra írt művei szerepelnek
– A Rádiószínház heti délutáni sávjában a héten karácsonyi novellákból válogatunk. Hallhatják Tolsztoj: Mese Pánov bácsiról népmesefeldolgozását Szombathy Gyula előadásában, Kincs István: A kis Jézus ajándéka című művét, és Zsigray Julianna: Régi karácsony írását, amelyet Molnár Piroska olvassa fel, Selma Lagerlöf: A szent éjszaka novelláját Schell Judittól, Cs. Szabó László: Karácsonyi oroszlánok című művét szintén Szombathy Gyulától hallhatják, és az ő előadásában lesz Gárdony Géza: Csordásék Karácsonya alkotása is.

Hallgassa meg!

Kalendárium – Kossuth – december 20., hétfő, 15:32

Szerkesztő: Felszeghy Csaba

Tovább a műsoroldalra >>>

Borítókép: Az Aranycsapat 1953-ban első sor: Lantos Mihály, Puskás Ferenc, Grosics Gyula hátsó sor: Lóránt Gyula, Buzánszky Jenő, Hidegkuti Nándor, Kocsis Sándor, Zakariás József, Czibor Zoltán, Bozsik József, Budai II. László (Fotó: Wikipedia)

Videó ajánló

Olvasson tovább