Kalendárium: Virtuózok V4+ 2021-es döntő

A december 17-i adás tartalmából.
 

– December 19-én zárul a közmédia jótékonysági akciója, a Jónak lenni jó! Az adománygyűjtő kampányhoz idén is számos ismert személyiség csatlakozott. Összeállítás az egésznapos műsorfolyam produkcióiról.

– December 17-én mutatják be A fejedelem című musicalt a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban. A mű a kezdetektől kíséri végig a Rákóczi-szabadságharcot, így kiderül, milyen ellenlépéseket tett a fejedelem a nemzete érdekében. Megszólaló: Moravetz Levente, rendező

Kelj fel, keresztény lélek! címmel ad adventi nagykoncertet a Népzenei Kamaraműhely december 18-án Szegeden, a Piarista Templomban. Kiemelt vendég: Berecz András. Megszólalók: Fábri Géza és Fábri-Ivánovics Tünde, a Népművészet Mesterei.

Éneklő Betlehem címmel mutatnak be ünnepi előadást a győri Vaskakas Bábszínházban december 18-án. A produkció Jézus születésének történetét meséli el több mint 30 népdal segítségével. Megszólaló: Kocsis Rozi, igazgató.

– December 17-én zárul a közmédia klasszikus zenei tehetségkutatója. A Virtuózok V4+ döntőjében kiderül, ki lesz Magyarország, Csehország, Szlovákia, Lengyelország és Horvátország jövőbeli fiatal reménysége.

Hírek:
– Karácsony a múzeumban címmel tartanak tárlatvezetést december 19-én a Szépművészeti Múzeumban. A résztvevők megismerkedhetnek az intézmény legszebb karácsonyi témájú képeinek varázslatos világával.
– Az Orlando énekegyüttes ad adventi koncertet december 19-én a veszprémi Szent László templomban Szabó János atya ünnepi gondolataival.
– Lezárult a Magyarország 365 fotópályázat, amelyre természet és táj, épített és tárgyi örökség, valamint életképek kategóriában lehetett jelentkezni. A 60 legjobb alkotás december 22-ig megtekinthető Budapesten, az Eiffel Műhelyházban.

Hallgassa meg!

Kalendárium – Kossuth – december 17., péntek, 15:32

Szerkesztő: Toldi Szabolcs

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább