×

Napközben: A legfrissebb felmérése szerint az emberek csaknem negyede szán 10 ezer forintnál is többet fenyővásárlásra

A december 16-i adás tartalmából.
 

Az Országos Baleset-megelőzési Bizottság prevenciós filmben üzen a büntetőfékezőknek

Riport/bejátszó: NagyB – Kőrös András, a Groupama tanpálya szakmai vezetője, vezetéstechnikai instruktor. Kivédhető-e egyáltalán a büntetőfékezés?
Vendég: Dobrocsi Endre, közlekedés biztonsági szakértő. Az ünnepek közeledtével mennyire feszültek a sofőrök, és hogyan lehet megelőzni a bajt?
Élő telefon: Berzai Zsolt r. alezredes osztályvezető (az ORFK Rendészeti Főigazgatóság Közlekedésrendészeti Főosztály Balesetmegelőzési Osztályáról) Hogyan változott a büntetőfékezések száma az elmúlt időszakban? Hogyan, milyen módszerekkel tudják szankcionálni?

Ravasz tolvajok járják a piacokat, plázákat, de van ahol középiskolások járőröznek az üzletközpontokban

Riport/bejátszó: Taracközi, Gergó – Szőke Zoltán, zárszakértő. Hogyan védjük értékeinket az ünnepekkor? Mire figyeljünk, ha elutazunk és üresen hagyjuk a lakást?
Élő telefon: Jávorszkiné Molnár Magdolna, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályvezetője. Honnan jött az ötlet, hogy középiskolások is járőrözzenek? Mit tegyek, ha megkárosítanak, kihez forduljak, honnan és hogyan kérjek segítséget?
Élő telefon: Palla Ferenc, biztonsági vezető. A karácsonyi időszak mekkora kihívás egy biztonsági személyzetnek? Mit tanácsol a vásárokba, rendezvényekre látogatóknak?

Vitalitás rovat
Riport/bejátszó:
Kovacs – Téli sportok, korcsolyázás + megnyitott az eplényi sípálya
Élő telefon: Váradi Orsolya, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség ügyvezetője. Mit adhat ez a sport, mi a szépsége? Milyen korban érdemes elkezdeni?
Riport/bejátszó:
Bartha – Házi praktikák Tóth Andreával. Ökotudatos tippek a karácsonyi bevásárláshoz.

A legfrissebb felmérése szerint az emberek csaknem negyede szán 10 ezer forintnál is többet fenyővásárlásra

Riport/bejátszó: Varga, Balog – Domján László őstermelőt, Polgárné Sarok Edit, a felmérést készítő Agroinform.hu szakújságírója. A kutatás részletei, és a fa vásárlások alakulása az elmúlt években.
Élő telefon: Treer András, Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezetének elnökségi tagja. Milyen fenyőt választanak a legtöbben? Hogyan alakult a nevelt fák száma az elmúlt években?
Vendég
: Dr. Kovács Erik, Klímapolitikai intézet kutatója. Műfenyő/vágott fenyő: milyen fenyőt vegyek karácsonyra? Mikor vagyok valójában környezettudatos?

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth Rádió –  december 16., csütörtök, 9:05

Szerkesztő: Bicsák Eszter

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább