Napközben: Az ország leghosszabb válópere

A december 15-i adás tartalmából.
 

Csak a lefolyóba ne! Ünnepre készülve sokkal több olaj fogy a háztartásokban – az első vidéki összehangolt sütőolaj-begyűjtő rendszer elindult Szekszárdon. Közben kevesen tudják, de a felelőtlenül kiöntött használt olajnak egy literje akár egymillió liter édesvizet is beszennyezhet, pedig újrahasznosítható anyagról van szó.

Büntethető lesz az is, aki nézi a kutyaviadalt – szigorodik az állatvédelmi törvény. Európában is kivételesen szigorúnak számít, a legsúlyosabb esetekben akár 5 év letöltendő börtönbüntetést is kiszabhat a bíróság. Két hangsúlyos eleme van: a szaporítók elleni küzdelem és az állatviadalok felszámolása.

Mi lesz velük, akik kívül kerültek az iskola és a munkahely falain? LIKE – ezzel a programmal igyekeznek motiválni és a munkaerőpiacra juttatni azokat a fiatalokat, akik „kiestek” a rendszerekből, vagy fogyatékosságuk volt eddig akadály. Foglalkoznak velük pszichológusok, művészetterapeuták is. Lehetnek épek és fogyatékkal élők – a közös cél, hogy lépjenek egyet előre és kitalálják, hogyan éljék felnőtt életüket.

Jogi rovat: Az ország leghosszabb válópere

IDE KATTINTVA a teljes adást visszahallgathatja!

Napközben – Kossuth Rádió –  december 15., kedd, 9:05

Szerkesztő: Bicsák Eszter

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább