Minden időben: Egy kisgyermekkel kezdődött a beteljesedés

A december 15-i adás tartalmából.

Közeleg a karácsony, Krisztus születésének napja. „Egy kisgyermekkel kezdődött a beteljesedés. Meglátogatott minket a felkelő fény a magasságból, hogy világítson azoknak, akik sötétségben lakoznak” – Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspökének adventi gondolatait hallják.

Egyedül készülnek az ünnepre a Kárpátaljai Keresztyén Diakóniai Jótékonysági Alapítvány gondozottjai. Ilyenkor régi adventi történetek elevenednek fel bennük. A szervezet magára hagyott, idős embereknek segít és teszi könnyebbé számukra a karácsonyt.

Négy fiatal hölgy álma vált valóra azzal, hogy elindították vállalkozásukat, a Csendesedő keresztyén webshopot. Dekorációs termékeket és ajándéktárgyakat kínálnak az érdeklődőknek. Az alapítók, Édes-Somogyi Virág, Kovács Dorottya, Császár Abigél és Mikes Réka nemrég találkozót szerveztek Budapesten, melynek résztvevői adventi koszorút készíthettek és egy forró ital mellett beszélgethettek.

Péter-Szarka László, a Debreceni Református Egyetemi Gyülekezet lelkészének igei gondolatait Rajkai Zoltán tolmácsolja.

Tartsanak velünk szerdán délután fél 2-től a Kossuth Rádió hullámhosszán! Várja Önöket a szerkesztő Fekete Zsuzsa és a műsorvezető Kojsza PéterHallgassa meg!

Hallgassa meg!

Minden időben – Kossuth – december 15., szerda, 13:30

Szerkesztő: Fekete Zsuzsa
Műsorvezető: Kojsza Péter

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább