×

Napközben: Az atipikus fejlődésű gyerekekkel és fejlesztési lehetőségeikkel foglalkozunk

A december 14-i adás tartalmából.
 

Zárjuk a nyugdíjjal kapcsolatos sorozatunkat, ezúttal a nyugdíj alapjául szolgáló keresetek, jövedelmek típusai, érintve a számítás módja kerül sorra. Ha a műsoridőbe belefér érdemes lesz néhány szót a hozzátartozói nyugdíjakról is ejteni.

Az atipikus fejlődésű gyerekekkel és fejlesztési lehetőségeikkel foglalkozunk, vendégünk lesz Dr. Kereki Judit – Gyermekút projekt szakmai vezetője- és Dr. Szuromi-Kovács Ágnes – az Családbarát Magyarország Központ ügyvezetője. Az apropó, hogy könyvet jelentettek meg a megkésett fejlődésű gyermekekről. Telefonon egy érintett család is velünk lesz..

Társasház rovat.

Jótékonysági koncertet tartottak a Névtelen utak alapítvány számára vasárnap Nagykanizsán. A gyűjtést egy helyi kislány, a 13 éves Gyenese Szulamit kezdeményezte és szervezte meg szinte teljesen egyedül.

Úgynevezett bizalmi munkatársakat képeztek ki egy osztrák-magyar program keretében, ők kistelepüléseken segítik az időseket. Nem elsősorban a kötelező feladatok ellátásáról van szó, habnem pl kirándulások szervezéséről, online képzésről.

Magyarországon ma 500 ezer gyermek él egyszülős családban, az egyszülőség sokak számára az elszegényedést is jelenti, hiszen a szülő minden területen kénytelen helyt állni. Számukra a közelgő ünnepek fokozott terhet is jelentenek, hiszen nehezen teremtik meg az ajándékozás lehetőségét.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth Rádió –  december 14., kedd, 9:05

Szerkesztő: Herczeg Tibor

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább