×

Napközben: Fenntartható karácsony, fenntartható ajándékozás

A december 13-i adás tartalmából.
 

Fenntartható karácsony, fenntartható ajándékozás
Mi lenne, ha szép lassan átvennénk egy új szokást, és visszafogottabban ünnepelnénk a karácsonyt? Hiszen ez az időszak eredetileg nem a plázákban hömpölygő tömegekről, és a méregdrága ajándékokról szól, hanem a szeretetről, családról, meghittségről, a várakozásról. Hogyan tehetjük környezettudatosabbá, fenntarthatóbbá, mégis örömtelibbé az ünnepet?

Tettekkel a klímaszorongás ellen
Egyre többeket érint az úgynevezett klímaszorongás: vannak, akik annyira komolyan veszik a klímaváltozással kapcsolatos fenyegetést, hogy az már a mentális egészségüket veszélyezteti, stresszt okoz, és megkeseríti a hétköznapi tevékenységeket, akár komoly depresszióvá is alakulhat. Pedig “kicsiben”, kis lépésekkel többet tehetünk, mint gondolnánk: számos jó, előremutató, akár ökotudatos kezdeményezés mellé állhatunk, szervezhetünk közösséget, tehetünk valamit a környezetünkért.

Akadálymentes rovat
Akadálymentesített előadások a Bethlen téri színházban

Plüsskommandó a gyermekekért (együttműködve a Vendég a háznál műsorral)
Számos nemes célért küzd a Plüss Kommandó nevű önkéntes közösség, a legutóbbi adventi akciójukban ezer gyereknek vittek ajándékot ezer ajándékot anyaotthonokba, ovodákba és iskolákba, ahova elkísérte őket a Vendgé a Háznál stábja – erről bővebben ma és holnap hallhatnak a Vendég a háznál műsorban. Ded tevékenyen részt vesznek a koraszülött gyermekek támogatásában is: kitalálták például a babafészket, amely az anyaméhhez hasonlóan öleli körbe a kicsit, és ezt kórházak koraszülött osztályainak adományozzák. Most éppen a gyulai kórház PIC-osztályának nak gyűjtenek.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth Rádió –  december 13., hétfő, 9:05

Szerkesztő: Forrai Mária

Tovább a műsoroldalra >>>

Borítókép: Unsplash

Videó ajánló

Olvasson tovább