Kalendárium: Schlachta Margit újratemetése

A december 7-i adás tartalmából.
 

– Schlachta Margit újratemetése. A neves alkalomra először hallhatjuk a magyar női képviselő első országgyűlési beszédét a magyar Parlamentből. A műsorban ezt elemezzük, miközben megismerjük az izgalmas életutat.
– Több mint negyedszázad után tér vissza a Magyar Állami Operaház repertoárjára Offenbach várva várt főműve, a Hoffmann meséi. A darabot kettős szereposztásban mutatja be az Erkel Színház, melyek közül a december 4-i premieren Kolonits Klára, László Boldizsár és Kálmán Péter énekli a főszerepeket Székely Kriszta rendezésében. Az Opera együtteseit Kesselyák Gergely vezényli.
– Junior Prima Díjat kapott november 23-án Balázs-Piri Soma, a Virtuózok 2018-as, negyedik évadának „Kicsik” korcsoportgyőztese. A műsor megnyerése óta számtalan hazai és nagy külföldi koncerthelyszínen szerepelt. Barátságot kötött Maestro Plácido Domingóval, akinek már két koncertjén is fellépett.
– December 10-én tartják Cedric Champuis: Élet-ritmusra című előadásának magyarországi bemutatóját a Szegedi Nemzeti Színházban.
– December 4-én tartják Báldi Mária: Térden állva jövök hozzád című darabjának premierjét a Turay Ida színházban. A darabban egyéni sorsok, kisebb-nagyobb magánéleti krízisek jelennek meg, igazi világsikerekkel és a mindannyiunk számára nélkülözhetetlen humorral. „Egy jóízű koktél a barátság összetartó erejéről”.
– 19 órától a Valahol Európában című musical látható a Pécsi Nemzeti Színházban. A darab Radványi Géza azonos című filmjének zenés változata, a legsikeresebb magyar musicalek egyike.
– A Zeneakadémia Nagytermében Jevgenyij koroljov zongoraestjét tartják 19:30-tól.

Hallgassa meg!

Kalendárium – Kossuth – december 7., kedd, 15:32

Szerkesztő: Forrai Mária

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább