Hajnal-táj: Hevesen állították fel hazánk egyik legszebb betlehemét

A december 5-i adás tartalmából.
 

– A napokban a műtrágya és a takarmány árának emelkedése adott okot aggodalomra a földművelésben, állattenyésztésben dolgozók számára. Ám a gazdálkodók a jövőbe tekintenek, és tudják, hogy minderre megoldásokat találnak majd, fogalmaz Hubai Imre Csaba, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Jász-Nagykun-Szolnok megyei elnöke.
– Pilinszky és én című rendhagyó zenés-irodalmi produkcióját adta elő egykori iskolájában Prieger Zsolt zenész. Az Anima Sound System vezetője Törőcsik Franciska színművésszel közösen készítette az összeállítást a költő születésének 100. évfordulója alkalmából.
– Hevesen állították fel hazánk egyik legszebb betlehemét. A kompozíció újra látható a városközpontban, a Helytörténeti Gyűjtemény előtt. Különlegessége, hogy nemcsak összefogtak a helyi viseletkészítő, fazekas, asztalos mesteremberek, hanem Heves régmúltjára, hagyományaira és népművészetére alapozva építették meg a szabadtéri betlehemet.
– Karácsony előtt az adakozás, a támogatás erősebb, mint az év más időszakában, sőt még olyan is előfordul, hogy töltött káposztát, süteményeket ajánlanak fel az igen leterhelt kórházi dolgozóknak Nyíregyházán.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Hajnal-táj – Kossuth – december 5., vasárnap 5:00

Szerkesztő- Műsorvezető: Bakos Csaba

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább