Hajnal-táj: A téli Balaton sok madártani érdekességet tartogat

A december 4-i adás tartalmából.
 

– A téli Balaton sok madártani érdekességet tartogat. Ilyenkor már láthatóak a tavon azok a fajok, amelyek csak késő ősszel érkeznek, és a téli hónapokat töltik ott el. Ezeket a fajokat kutathatja fel egy megfigyelő út során az, aki Badacsonytomajból elindul a túrára szombat reggel kilenckor
– A régi, igényes, népi, kulturális hagyományok felelevenítését, a népzene, az énekkar felélesztését tűzte ki egyik céljául a Szeretem Polgárdit Egyesület. Nyikos Lászlóné elnök vallja, hogy már pici korban kell elültetni dalainkat, mondókáinkat, meséinket a gyermekeink szívébe, lelkébe. A szervezet megalakulásakor egy polgárdi születésű asztalossal készíttettek két bölcsőt, amelyeket megáldott a helyi plébános, majd elindultak a vándorbölcsők útjukra, hogy megtartsák a ringatás hagyományát.
– Sajátos programra, úgynevezett Jersey karácsonyra várják szombaton és vasárnap az érdeklődőket a Hévízhez közeli Nemesbükre. A Korosajt Műhelyben akár a Jersey tehenekkel is lehet fényképezkedni, s nem is akárhogyan.
– Ahogy a hímzések szálai összefonódnak, úgy karol egymásba a múlt és a jelen, a tradíció és a megújulás. A palóc népművészet az ihlető forrása annak a frissességnek és letisztultságnak, amely több mint 30 éve jellemzi a Berzeviczy-Fehér Jánosné által készített viseleteket.

IDE KATTINTVA a teljes adást visszahallgathatja!

Hajnal-táj – Kossuth – december 4., szombat 5:00

Szerkesztő-Műsorvezető: Bakos Csaba

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább