Hátsó szoba

November 29. és december 10. között hétköznap esténként 22:30-tól a Kossuth Rádióban!
 

Kortárs irodalmunk eredeti stílusú, érett hangú prózaírója Oberczián Géza.

Későn kezdett írni. Túl az ötvenen jelentek meg első írásai. Ezek kétség nélkül bizonyítják, hogy az eredetileg agrármérnök végzettségű, vállalati tanácsadóként és trénerként dolgozó Oberczián megtalálta valódi hivatását.
Novellái, melyekkel most hangoskönyv formában találkozhat a hallgató, a fantázia és a realitás határmezsgyéjén kalandoznak.

Hogyan hat a múltunk jelenünkre, hol gyökerezik a jövő, hogyan ragad magával minket az idő, honnan származnak a szorongásaink, hogyan születnek a gyilkos indulatok, miféle álarcokat viselünk a karrier érdekében, vagy épp: megakadályozhatná az Első világháború kitörését kiváltó szarajevói merényletet egy magányosan élő budapesti könyvelő? Különös és izgalmas kérdések és groteszk, sajátos válaszok adják ezeknek a novelláknak a világát. Cselekményesség és filozofikus gondolkodás jellemzi az írásokat. Más és más, váratlan nézőpontból látunk rá furcsa eseményekre. Mesevilág húzódik hétköznapi történetek alján. Szerelmi háromszög rejlik egy halálos kimenetelű közúti baleset mögött… Megannyi színes, emberi történet a szerző sajátos megvilágításában.

A novellák kiváló színeszek: Csuja Imre, Fesztbaum Béla, Fodor Tamás, Szacsvay László és Jordán Adél előadásában elevenednek meg.

Videó ajánló

Olvasson tovább