Napközben: Apák, férjek, férfiak

A november 24-i adás tartalmából.
 

– Hiába ordítottunk neki” – a szemtanú is sokkot kapott, amikor végignézte, hogyan üti el a vonat a fülhallgatótól süketté vált fiatal lányt. A tizenéves éppen a barátját köszöntötte fel…közben egy pályázatból az derül ki, a fiatalok egyre tudatosabbak. Akkor miért a sok, tragikus baleset?
– Apák, férjek, férfiak. Példák, minták. De mi ma a férfiminta? Átadták a Gránit Oroszlán díjakat. Beszélünk családi szerepekről, férfi és női elvárásokról, és arról, mennyit számít a férfiaknak az, ha példaképek lehetnek.
– Közös lónak túros a háta – öröklés és közös pince – hogyan lehet megegyezni, vagy el sem jutni a bíróságig?
– A járványhelyzet erősíti ezt az ágazatot, igazán érezzük, szükség van rá: nemzetközileg is siker a nemrég véget ért gyógyszerészeti kongresszus, melynek a SOTE adott otthont. De mik azok a bioszimiláris gyógyszerek, és miért fontos a gyógyszereknél a nanotechnológia?
– Véget ért a Pitvarfibrillációs Tudatos Hét is – a szívritmuszavart igazán csak kevesen veszik komolyan, pedig a szövődményekbe évente sokan belehalnak. Van már jó módszer a kezelésre, mégis csak az érintettek 4%-a jut el odáig – a döbbenetes arányt is megmagyarázzuk.

IDE KATTINTVA a teljes adást visszahallgathatja!

Napközben – Kossuth Rádió –  november 24., szerda, 9:05

Szerkesztő-műsorvezető: Bicsák Eszter

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább