×

Minden időben: Két református óvodát adtak át Miskolcon

A november 24-i adás tartalmából.
 

A járvány tanulságairól, a Kárpát-medencei reformátusság helyzetéről, az egyház szervezeti felépítésének változásairól, a lelkészi életpályáról, valamint az egyházalkotmány módosításának fontosságáról beszélt elnöki beszámolójában Balog Zoltán püspök a Magyarországi Református Egyház Zsinatának berekfürdői ülésén. A járvány súlyosbodása miatt online tanácskozott egyházunk törvényhozó testülete. Azonban az elnökség, az egyházkerületek vezetősége és néhány meghívott a Berekfürdői Megbékélés Házából kapcsolódott be az ülésbe.

Két református óvodát adtak át Miskolcon, amelyeket az Országos Óvoda Programnak köszönhetően sikerült elindítani a városban. Az intézményekbe összesen ötven gyermek jár. A keresztyén nevelés mellett korszerű feltételek várják a kicsiket.

Ismert előadók közreműködésével mutatták be az új református énekeskönyvet, ami csaknem egy évtizedes előkészítő munka után született meg. A budapesti Kálvin téri református templomban az egyházi kórusok mellett fellépett Sebestyén Márta, Molnár Ferenc Caramel, valamint Gryllus Dániel és Gryllus Vilmos. Advent első vasárnapjától hivatalosan is ezt a kötetet használják az istentiszteleteken.

Műsorunkban Sinkovicz Richárd, a Sellyei Református Társegyházközség lelkipásztorának igei gondolatait hallhatják.
Tartsanak velünk szerdán délután fél 2-től a Kossuth Rádió hullámhosszán! Várja Önöket a szerkesztő Fekete Zsuzsa és a műsorvezető Kojsza Péter.

Hallgassa meg!

Minden időben – Kossuth – november 24., szerda, 13:30

Szerkesztő: Fekete Zsuzsa
Műsorvezető: Kojsza Péter

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Mindenki Akadémiája, Bartha Zoltán: Miért hagynak le minket a környező országok?
00:25:58

Olvasson tovább