Kalendárium: 105 évvel ezelőtt ezen a napon született Lőrincze Lajos nyelvész

A november 24-i adás tartalmából.
 

– Száll a kakukk fészkére -Funtek Frigyes rendezésében premier a fővárosi József Attila színházban november 27.-én.
– 105 évvel ezelőtt ezen a napon született Lőrincze Lajos nyelvész, nyelvművelő, akit a legtöbben a 40 évet megélt Édes Anyanyelvünk című rádióműsorból ismerünk.
– Pilinszky 100 programsorozat a Petőfi Irodalmi Múzeumban november 26.-án és 27.-én A kétnapos Pilinszky Piknikre olyan programokkal készülnek a szervezők, amelyek élményszerűen mutatják be a 20. század egyik legfontosabb költőjének életművét. Lesz rendhagyó irodalomóra, koncert, könyvbemutató, irodalmi beszélgetés, filmvetítés és felolvasószínház is. Rendhagyó tárlatvezetést tartanak a Két portré / Mészöly-Pilinszky 100 kiállításon Wirth Imrével, a tárlat kurátorával.
-December közepéig tart a Virtuózok V4 plusz komolyzenei tehetségkutató műsor új sorozata a Duna Televízióban. Péntekenként a Visegrádi négyek országainak tehetséges fiataljai mérik össze a tudásukat. A VII. évadban Horvátország a vendég.
– Az Auer trió koncertje a Zeneakadémián.
– A „Kamarazene karnyújtásnyira” címet viselő sorozat következő koncertjét –november 24-én, a Zeneakadémia Solti Termében – az Auer Trió adja. Elsőként Beethoven Főherceg trióként ismert B-dúr trióját játsszák, amit a szerző barátjának és egyben legkedvesebb tanítványának, Rudolf főhercegnek ajánlott.
– A Pécsi Balett ÁdámÉva c. előadása aznap este 19 órától a Pécsi Nemzeti Színházban. A budapesti bemutatót a nyáron, a pécsi premiert a napokban tartották – Megszólaló: Vincze Balázs , művészeti vezető
– Kép és kultusz: tárlatvezetés a Magyar Nemzeti Galériában aznap 16.00- tól
– A magyar képzőművészet egyik legnagyobb hatású mesterének, a 19. századi magyar festészet egyik legjelentősebb alakjának, Szinyei Merse Pálnak az életművét mutatja be a Magyar Nemzeti Galéria új kiállítása.

Hallgassa meg!

Kalendárium – Kossuth – november 24., szerda, 15:32

Szerkesztő: Kádár Dóra

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább