×

Napközben: Mesterséges intelligencia a kormányhivatalokon?

A november 23-i adás tartalmából.
 

– Mesterséges intelligencia a kormányhivatalokon? KIOSK pontok átadása várható heteken belül, hogy az okmányirodák és kormányhivatalok dolgozóinak leterheltségét csökkentsék és az ügyintézést gyorsítsák.
Hogy áll a magyar lakosság az elektronikus szolgáltatásokhoz? Merünk-e az ügyfélkapunk keresztül ügyeket intézni? Használjuk-e az e-papírt, az e-aláírást? Milyen fejlesztési tervek vannak az e-ügyintézések világában?

– 10 dolgozóból 2 azonnal munkahelyet váltana egy felmérés szerint. Van, hogy teljes csapatok állnak fel cégen belül és mondanak fel. A munkahelyi fluktuáció nagy méreteket ölt és a tendencia koránt sincs leszálló ágban. Mi mozgatja a szálakat? A covid erősített-e közvetlenül vagy közvetve a munkahelyi elvándorláson?

– Társasházi rovat: A piacon egyedülálló fejlesztéssel, az okosotthont az okostársasházzal és okosvárossal összekapcsoló, felhő alapú alkalmazással mutatkozott be a Dubaji Világkiállításon egy okosotthon-rendszer kidolgozásával foglalkozó magyar startup. Milyen okos megoldásokat lehet egy társasházba építeni? Bemutatunk egy ilyen épületet is.

– Ha ősz és tél van, romlik a levegő minősége. Milyen okok állnak emögött? Milyen egészségügyi hatásai vannak a rossz levegőnek? Hogyan mérik az országban? Debrecenben egy új projekt keretében véderdő telepítésével tisztítanák a levegőt.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth Rádió –  november 23., kedd, 9:05

Szerkesztő: Gécsek-Tóth Enikő
Műsorvezető: Horváth Szilárd

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább