Kalendárium: Idén is megrendezik az „Advent a Várkert Bazárban” című, a karácsonyi programsorozatot

A november 22-i adás tartalmából.
 

– Rejtő Jenő – Úrilány szobát keres című darabját mutatja be (11.20) a fővárosi Turay Ida színház. A kétrészes vígjátékot Mikó István rendezte.
– A Habsburg Ottó Alapítvány névadójának életét bemutató vándorkiállítás következő állomása a fehérvárcsurgói Károlyi Kastély. A rendezvényen az alapítvány által kezelt gyűjtemény fotóit láthatják az érdeklődők, amelyek a nagyközönség számára eddig ismeretlenek voltak.
– Idén is megrendezik az „Advent a Várkert Bazárban” című, a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó programsorozatot. Most is lesz iparművészeti vásár, családi programok és koncertek.
– Pár napja mutatták be sajtótájékoztatón Veszprémben az egykori Heim Pál gyermekkórház megújulásának terveit. Az évtizedek óta elhagyatott és romosan álló épületben „ActiCity” (ekti) néven kulturális és szabadidőközpontként nyílik újra 2023-ban. A város közepén két és fél évtizede üresen álló egykori kórház a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Főváros program támogatásával születik újjá. Ahogyan a neve is mutatja a leendő közösségi tér a mozgást, főképp a balettet szolgálja majd.
Hír:
– Handel és Bach műveket hallhatnak aznap este az Óbudai Társaskör koncertjén, csembalóra, gordonkára, trombitára és alt hangra írott műveiből.
– Hátsó szoba címmel hallhatnak ezen a héten minden este fél 11-kor a Rádiószínház műsorában válogatást Oberczián Géza novelláskötetéből, tíz részben.

Hallgassa meg!

Kalendárium – Kossuth – november 22., hétfő, 15:32

Szerkesztő: Felszeghy Csaba

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább