Kalendárium: Európa ege alatt

A november 18-i adás tartalmából.
 

– November 12-én nyílik a Magyar Nemzeti Galériában a Szinyei Merse Pál 120 leghíresebb képet felvonultató grandiózus kiállítás, ahová 80 év után tér vissza a festő egyik elveszettnek hitt alkotása.
Megszólaló: Krasznai Réka, művészettörténész
– A dualista kor talán a legnagyobb magyar könyvgyűjtőjének, gróf Apponyi Sándornak ritkaságszámba menő Hungarica-gyűjteményébe enged bepillantást az Országos Széchényi Könyvtár Európa ege alatt. Szemelvények a 16–19. századi magyarságképből című kamarakiállítása.
Megszólaló: Szovák Márton, kurátor
– A tatabányai Jászai Mari Színház idei évadjának legújabb bemutatója, a 10 című alkotás, amely 10 különböző sorsú, gyónásnak is beillő, a Tízparancsolatra felelő élettörténetet tár a nézők elé.
Megszólalók: Crespo Rodrigo, igazgató és Figeczky Bence. színész
– November 19 és 22 között szervezi meg a Harlekin Nemzetközi Bábművészeti Fesztivált az egri Molnár Ferenc Irodalmi Szalon. A négynapos esemény során minőségi gyermek és felnőtt bábszínházi előadásokra kerül sor a Harlekin Bábszínházban.
Megszólaló: Éry-Kovács András, a Harlekin Bábszínház igazgatója
Yolanda Auyanet spanyol szoprán címszereplésével látható aznap este először Donizetti zenés drámája, a Lucrezia Borgia a Müpában.
Érdi Tamás zongoraművész hangversenye nyitja meg a Steinway hangversenysorozatot aznap este 7-kor a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának Liszt termében.
A Múzeum + programsorozat következő estje a fővárosi Szépművészeti Múzeumban: Festők és múzsák című előadás aznap 18 órakor

Hallgassa meg!

Kalendárium – Kossuth – november 18., csütörtök, 15:32

Szerkesztő: Farkas Szabolcs

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább