×

Minden időben: A bevásárlóközpontok polcairól minden nap „szüretelhetünk”

A november 17-i adás tartalmából.
 

A bevásárlóközpontok polcairól minden nap „szüretelhetünk”. De vajon tudatosítjuk-e magunkban: nem is olyan egyértelmű, hogy reggelente kenyér, felvágott vagy éppen gyümölcs kerül az asztalunkra. A református egyházban évszázadokon át természetes volt, hogy hálát adnak a termésért, ahogyan a gazdálkodás sem volt idegen a gyülekezetektől. Ezt a hagyományt eleveníti fel immáron harmadik éve a Református Közéleti és Kulturális Alapítvány.

Száz éve, hogy megalakult az Erdélyi Ifjúsági Keresztyén Egyesület, vagyis az IKE. A többezer fiatalt megmozgató szervezetnek ma is meghatározó szerepe van az Erdélyi Református Egyházkerület missziójában. Tevékenységében közösségépítő programok, zenei rendezvények és a bibliatanulmányozás egyaránt helyet kapnak.

Határokon átívelő, online evangelizációt hirdettek az észak-írországi magyar keresztyének. „A hívők megújulása” elnevezésű hitmélyítő sorozatban Végh Tamás és Bódiss Miklós református lelkipásztorok, valamint Ittzés István evangélikus lelkész szolgálnak. A közös gondolkodásra a világ minden tájáról várják a magyarokat.

„Aki elfogadja magát, annak helyes önértékelése lesz. Boldogan szolgál Istennek és segít embertársainak” – műsorunkban Cseri Kálmán, a pasaréti református gyülekezet egykori lelkipásztorának gondolatait hallhatják.

Tartsanak velünk szerdán délután fél 2-től a Kossuth Rádió hullámhosszán! Várja Önöket a szerkesztő Fekete Zsuzsa és a műsorvezető Kojsza Péter.

Minden időben – Kossuth – november 17., szerda, 13:30

Szerkesztő: Fekete Zsuzsa
Műsorvezető: Kojsza Péter

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Mindenki Akadémiája, Sík Domonkos: Hogyan nyomasztjuk egymást? A depresszióról társadalomtudományos megközelítésben
00:26:07

Olvasson tovább