Kalendárium: Karazenei Fesztivál

A november 16-i adás tartalmából.
 

– HÍD – Vajdasági alkotók Veszprémben. Új összművészeti eseménysorozatot indít a TÁNC Nemzetközi Kortárs Fesztivál. November 19-21.
A programban helyet kap a tánc, a színház, az irodalom és a zene, mindemellett célja a határon túli magyar alkotók bemutatása. November 19-én Ladik Katalin: Alice Kódországban című darabját láthatjuk. November 20-án Géczi János költő beszélget Tolnai Ottó, Kossuth-díjas íróval, költővel, és Nagy József (Josef Nadj) táncos-koreográfussal. Az idei esemény fő momentuma november 21-én a világhírű koreográfus, Nagy József (Josef Nadj) OMMA című előadásának hazai premierje.
– Kamarazenei Fesztivál, ZAK.
A Kamara.hu művészeti vezetői, Simon Izabella és Várjon Dénes idén az emlékezés legikonikusabb irodalmi alkotásának, Marcel Proust Az eltűnt idő nyomában című világhírű regényfolyamának első kötetét állítják a Zeneakadémia kamarazenei fesztiváljának középpontjába. Nov. 18-21.
– A SZERB ANTAL-KÓD. Premier a Budapest Bábszínházban, nov. 19. Szerb Antal A Pendragon legenda című regénye nyomán írta és rendezte: Fábián Péter.
– Philip Glass Veszedelmes éden című balett-operáját mutatja be az Eiffel Műhelyház.
Énekesek és táncosok felváltva formálják meg Philip Glass Veszedelmes éden című darabjának hőseit. Az előadás koreográfus-rendezője Barta Dóra. Az alkotás Rálik Szilvia, Kósa Lőrinc, Furuhashi-Huber Inès és Taravillo Mahillo Carlos főszereplésével, Dobszay Péter vezényletével november 13-tól december 11-éig látható, több alkalommal.
– Önarckép akttal. Csók István festészete. Művészettörténeti előadás Csók István festőművész halálának 60. évfordulója alkalmából. Az előadás e rendkívül gazdag életmű két fő témáját, Csók önarcképeit és nőábrázolásait állítja középpontba. Az önarcképek a művészi szerep önmeghatározásának kifejezői, az aktoktól a családképekig terjedő ábrázolások viszont a nők változó szerepeit tükrözik. Előadó: Révész Emese, a magyar Képzőművészeti Egyetem docense, a festő monográfusa.Időpont: november 16. 18:00. Helyszín: Hegyvidék Galéria, 1126 Budapest, Királyhágó tér 10.
– Gogol A revizor című komédiáját láthatják ma este 9 órától az M5 csatornán. A szerző legjelentősebb színműjének cselekménye egy vidéki orosz kisvárosban zajlik, ahová a hírek szerint revizor érkezik, inkognitóban, hogy feltárja a városban zajló visszásságokat. A városka erre felbolydul, hisz mindenkinek van vaj a fején. A darabot 181 éve mutatták be először, és azóta is sikerrel játsszák a színházak. Ezúttal a csíkszeredai Csíki Játékszín előadását nézhetik meg, tehát ma este 9-kor az M5 csatornán.

Hallgassa meg!

Kalendárium – Kossuth – november 16., kedd, 15:32

Szerkesztő: Nánási Anikó

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább