Kalendárium: Péntektől ismét Virtuózok a közmédiában!

A november 15-i adás tartalmából.
 

– Péntektől ismét Virtuózok a közmédiában! A produkciót a Duna Televízióban láthatják november 19. és december 17. között. Kádár Dóra int.
– A Magyar Operett Napja alkalmából a Budapesti Operettszínház 6 művésze a Dubaji Világkiállításon mutatta be nemzeti kultúránk egyik sajátosságát: a magyar operettet. Az Expo 2020 október 1-én nyitotta meg kapuit, közel 200 kiállító ország részvételével. Márta Renátó összeállítása Homonnay Zsolt és Kiss Diána
– A Magyar Állami Operaház Opera Corpus Sajtódíjában részesült Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója, Siklósi Beatrix a Kossuth rádió csatornaigazgatója, valamint a Bartók rádió csatornaigazgatója Devich Márton is. Nagy Bálint int Devich Márton
– Különleges évadzáró ülést tartottak nemrég a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban. Egyben pedig tekintettel a járványhelyzetre, a 2021/2022-es évadnyitó társulati ülést is megtartották. Nemrég mutatták be többi között Szakcsi Lakatos Béla – Csemer Géza: Cigánykerék című művét, és készülnek az új darabok is. Pár napja volt például a premierje Fodor László, Érettségi című vígjátékának.
– Majoros Sándor: Az eperfa nyolcadik gyökere című regényének rádiós változata megy ezen a héten minden délután 14 óra után itt a Kossuthon a Rádiószínház műsorán, Hirtling István felolvasásában.
– Aznap este fél 8-kor ad koncertet a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara a Pilinszky 100 programsorozat keretében Budapesten az Eötvös10 Művelődési Házban. Idén ünnepeljük Pilinszky János születésének 100. évfordulóját, a Magyar Rádió Művészeti Együttesei a jeles évforduló alkalmából pályázatot hirdettek a zenemű komponálására, melynek témája a költő A nap születése című verses meséje.

Hallgassa meg!

Kalendárium – Kossuth – november 15., hétfő, 15:32

Szerkesztő: Felszeghy Csaba

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább