Napközben: Növessz egy bajuszt, hogy megments egy manuszt!

A november 12-i adás tartalmából.
 

Növessz egy bajuszt, hogy megments egy manuszt! Hazánk 10 éve csatlakozott ahhoz a világméretű civil kezdeményezéshez, amellyel arra kívánják felhívni a figyelmet, hogy a férfiaknak is törődniük kell az egészségükkel és szembe kell nézniük az egyik legelterjedtebb férfibetegséggel, a prosztatarákkal. Miért félünk a szűrővizsgálattól, miközben a korai, tünetmentes stádiumban még gyógyítható ez a betegség? Minek köszönheti felépülését az, aki a napokban lett a mozgalom egyik nagykövete? Milyen tanúságokkal szolgál a Lottóötös című új dokumentumfilm?

Elindult a Száraz november kampány! Ki a kockázati ivó, mikortól mondható valaki már függőnek, és hogyan lehet időben felismerni a problémát? Nőtt-e az alkoholisták száma a járvány okozta bezártság következtében? Mi a veszélye a túlzott és rendszeres ivásnak? Milyen tapasztalatokat szerzett magáról az, aki tavaly egy hónapig száraz tudott maradni? Hová fordulhatunk szakemberhez? És sikeresek lehetnek-e a drámapedagógiai foglalkozások a fiatalkori alkoholfogyasztás visszaszorításában?

A koronavírus számtalan családi tragédiához vezetett hazánkban is. A közmédia idei Jónak lenni jó! adománygyűjtő kampányának kedvezményezettje a Regőczi István Alapítvány lesz, a szervezet missziója, hogy személyre szabott gondoskodást biztosítson a koronavírus-járvány idején árván vagy félárván maradt magyar gyermekek számára.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth Rádió –  november 12., péntek, 9:05

Szerkesztő: Füredy Zsolt

Tovább a műsoroldalra >>>

Borítókép: Unsplash

Olvasson tovább