Hajnal-táj: Ma rendezik meg az erdészek és vadászok zarándoklatát

Az október 30-i adás tartalmából.
 

Családbarát múzeum címet kapott a Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely. Az elismerést idén hat intézménynek osztották ki, Zala megyében csak a keszthelyi kapta meg három évre a címet, amelynek elnyerése kemény munka eredménye.

A Magyar Rádió gyermekkórusának nyolcadik osztályos tanulói Kodály Zoltán nyomába eredtek Szatmárban, hiszen száz évvel ezelőtt Kocsordon, Túrricsén, Gacsályban és Komlódtótfalun gyűjtött a mester. A kétnapos út során mind a négy településen énekeltek a helybélieknek a gyerekek.

A Tisza-tavi idén átadott Bölömbika-kilátó lett az év kilátója. Az építmény egy hínárral benőtt, kevésbé forgalmas, ám annál csodálatosabb helyen áll, és csak vízről közelíthető meg. A kilátó alatt lehet kikötni, és kiszállva rögtön az első lépcsőfokra lépünk. A kilátóból a Kis-Tiszát, a Poroszlói- és a Sarudi-medencét láthatjuk. A beruházás a vízitúrázók számára nagyon fontos és különleges, hiszen az ökoturizmusáról híres Tisza-tó belső részein kevés a kikötésre alkalmas terület.

Ma rendezik meg az erdészek és vadászok zarándoklatát, a Szent Hubertus búcsút Mátraverebély-Szentkúton, egybekötve a IV. Kelet-Cserháti Trófeaszemlével. A nemzeti kegyhelyen a Szent Hubertus búcsú mindig az év utolsó zarándoklata, amely a vadászoknak szinte díszszemle, és remek közönségprogram is.

Hallgassa meg!

Hallgassa meg!

Hajnal-táj – Kossuth – október 30., szombat 5:00

Szerkesztő: Bakos Csaba

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább