Napközben: Kosárközösségek a helyi élelmiszerekért

Az október 29-i adás tartalmából.
 

– Kosárközösségek a helyi élelmiszerekért
Az elmúlt hetekben sok hír érkezett arról, hogy a túl alacsony felvásárlási árak miatt a fennmaradásukért küzdenek a zöldség-gyümölcs termelők, miközben az import élelmiszer árad az országba. Sokat segíthetne a helyzeten a vásárlók szemléletváltozása, ha tudatosan választanák a magyar termékeket. Éppen ezt a célt tűzik ki a bevásárlóközösségek, amelyek a helyi termelőket kötik össze a helyi vásárlókkal. A kezdeti nehézségek könnyítése és a tapasztalatcsere érdekében hálózatba is tömörülnének.

– Gyermeket nevelek és dolgozni akarok
Még mindig hátrányban vannak a nők a munkaerőpiacon, ha gyermeket terveznek, vagy már nevelnek? Mit tehetünk, ha a munkaadó diszkriminatív hozzáállást tapasztaljuk, és mit tehet a társadalom, hogy végleg megváltozzon az a szemlélet, amely szerint a gyermek gondozása kizárólag az édesanya feladata? És mi a helyzet az egyedülálló édesapákkal, őket is éri hátrány a munkahelyükön?

– Kertészrovat Bozsik gazdával: talajtakarás, és tápanyag-visszapótlás a tél beállta előtt.

– Innovációs ötletpályázat az élhetőbb bolygóért
A tavalyi nagy sikerű ötletpályázat után a Kék Bolygó Alapítvány és a Design Terminál ismét összefogott, és elindította a Planet Bootcamp-ot: startupok jelentkezését várják a körforgásos gazdaság kihívásainak megoldására.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth Rádió –  október 29., péntek, 9:05

Szerkesztő: Forrai Mária

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább