Kalendárium: Nádler István Kossuth-díjas festőművész kiállítása a szentendrei Vajda Múzeumban

Az október 29-i adás tartalmából.
 

– A Benyovszky, a szabadság szerelmese című új magyar musical ünnepi változatának bemutatója  október 29-én a Pesti Magyar Színházban, a Magyar Állami Operaház közreműködésével. Az előadás a Benyovszky Emlékév eseménye. Rendező: Pozsgai Zsolt. (Nánási Anikó)
– Cezanne-tól Malevicsig, Árkádiától az absztrakcióig. ASzépművészeti Múzeum 28-án nyíló tárlata a francia mester életműve és az európai avantgárd művészet 1906 és 1930 közötti kapcsolatait vizsgálja. A kiállításon több mint százhúsz műalkotást láthat a nagyközönség. A február közepéig látható tárlatra a múzeum saját anyaga mellé a világ mintegy negyven jelentős gyűjteményéből kölcsönözött remekműveket. (Kádár Dóra)
-SZABADON – Nádler István Kossuth-díjas festőművész kiállítása a szentendrei Vajda Múzeumban. A tárlat a művész új grafikai műveit mutatja be.  (Veres Emese).
-Az Oscar-díjra nevezett magyar film, a Post Mortem bemutatója. Interjú a rendezővel, Bergendy Péterrel és valamelyik főszereplővel: Klem Viktor, Hais Fruzsina, Schell Judit, Hámori Gabriella, Anger Zsolt.  (Márta Renátó)
-A  MÁV SZIMFONIKUS ZENEKAR koncertje a Zeneakadémián, 29-én este. Vezényel: Farkas Róbert. Elhangzik: Hacsaturján: Álarcosbál – szvit, Anton Rubinstein: 4. (d-moll) zongoraverseny, Csajkovszkij: 4. (f-moll) szimfónia.
-Díjnyertes előadást mutat be a Magyar Nemzeti Balett.
Először látható Magyarországon Wayne McGregor, napjaink vezető brit koreográfusának Chroma című munkája. október 29-től a Magyar Nemzeti Balett Kon-takt(s) című modern balettestjén, a Magyar Állami Operaház Eiffel Műhelyházában.
– A magyar rajzfilmgyártás újabb kiváló alkotásait nézhetik meg ma délután és este az M5 csatornán. Jankovics Marcell rendezésében a  Mondák a Magyar Történelemből és az Arcmás lesz látható, levetítik Szemenyei András és Ternovszky Béla Gusztáv-sorozatának epizódjait, Dargay Attila  Lúdas Matyiját és Orosz István  Ah,Amerika című filmjét is, ma 17 óra és 23 óra között. A válogatást Jankovics Marcell születésének 80. évfordulója, valamint az animáció világnapja alakalmából tűzte műsorra a közmédia október 21. és november 4. között.

Hallgassa meg!

Kalendárium – Kossuth – október 29., péntek, 15:32

Szerkesztő: Nánási Anikó

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább