Minden időben: A Kisvárdai Református Egyházközség új templomára gyűjtenek

Az október 27-i adás tartalmából.

A Zsinat döntése értelmében az október utolsó vasárnapján befolyt perselyadományokat minden évben egy kiemelt ügy támogatására ajánlják fel a gyülekezetek. Idén a Kisvárdai Református Egyházközség új templomára gyűjtenek. Az építkezés tavaly áprilisban kezdődött, de a járvány miatt nem tudták befejezni a munkát. Ehhez a jelenlegi árak mellett 90 millió forintra lenne szükség.

Az evangélium ereje az egyetlen, ami gyógyír lehet a cigány-magyar ellentétek okozta sebekre – vallja Béres László. A kárpátaljai Szernye lelkipásztora cigányok között végzett szolgálatáról, tapasztalatairól mesél és arról: a szegregáción át vezethet-e út az integrációhoz.

Egy amerikai felmérés szerint van összefüggés az anyagi jólét és a boldogság között. Az eredményekből ugyanakkor az is kitűnik, hogy egy bizonyos mennyiség felett a pénztől már nem lesz örömtelibb az életünk. A következő beszélgetésünkből kiderül, hogyan gondolkodik minderről egy keresztyén közgazdász. Vajon a pénz minden rossznak a gyökere? Lehet-e eszköz a jó és pozitív célok elérésében?

Műsorunkban Cseri Kálmán, a Pasaréti Református Gyülekezet egykori lelkipásztorának igei gondolatait hallhatják.

Hallgassa meg!

Minden időben – Kossuth – október 27., szerda, 13:30

Szerkesztő: Fekete Zsuzsa
Műsorvezető: Kojsza Péter

Tovább a műsoroldalra>>>

Array
(
    [replacement] => 
		
		

    [shortcode] => 
		
		

    [title] => 
    [image] => //cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/4/2021/10/KISVARDA_1-1.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

Olvasson tovább