Napközben: Milyen szerepe van az immunrendszernek a betegségek kialakulásában és a gyógyulásban?

Az október 26-i adás tartalmából.
 

– Nagycsaládos, vállalkozó, vagy nyugdíjas? Kiszámolta-e már, hogy hány forintra számíthat jövő februárban, ha Önre is vonatkozik a családi adó visszatérítés? Vajon mi minden módosíthatja majd a visszautalt összeget? Folytatjuk a múlt héten elkezdett adó-sorozatunkat, amelyben szakértőnk, Asztalos Zsuzsanna, a NAV osztályvezetője ismerteti a legfontosabb tudnivalókat. Kérdéseiket ezúttal is várjuk a 06 30-9000 666 –os SMS számon!

– Mit tehet egy kerületi lakos, ha rendszeresen rossz szagot érez a lakhelyén s szeretne meggyőződni róla, hogy nem kerül egészségre ártalmas anyag a levegőbe? Kihez fordulhat és van-e lehetősége, hogy a szag forrását megszüntessék?

– Tárasasház blokk – Ma Magyarországon egy család legnagyobb értéke a társasházi ingatlan, mégis kevesen tudják azt, hogy miként tudnak konstruktívan tenni annak állagának megóvásáért, vagy a társasház műszaki és közösségi értelemben vett fejlődéséért. Az éves társasházi közgyűlésekre – ahol például a felújításokról, közös költségről döntenek – ugyanakkor 10-20% jó, ha elmegy, a többi csak a fotelből szidja a közös képviselőt, ha bármi gond merül fel a házban. Jól van ez így?

Tovább visszük a hétfői témát, hiszen egyre több cikk jelenik meg az őszi és tél előtti immunrendszer erősítésről, de mindegyik megmarad az általánosságok szintjén. Valójában milyen szerepe van az immunrendszernek a betegségek kialakulásában és a gyógyulásban, mik a legújabb kutatási eredmények?
És megérkeztek az influenza elleni vakcinák, de vajon egyszerre is be lehet-e adni az influenza és a koronavírus elleni oltást? Ajánlott-e maszkot húzni, hiszen a delta általi megbetegedés már tünetmentes fázisban is fertőzőbb?

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth Rádió –  október 25., hétfő, 9:05

Műsorvezető: Süveges Gergő
Szerkesztő: Balog Tamás 

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább