Hajnal-táj: Életkapuk címmel nyílt rendhagyó kiállítás a szombathelyi Püspöki Palotában

Az október 24-i adás tartalmából.
 

– Hashtag Mindszenty – Életkapuk címmel nyílt rendhagyó kiállítás a szombathelyi Püspöki Palotában. A városhoz ezer szállal kötődő bíboros életét mutatja be a tárlat, amely nemcsak eredeti tárgyakat és dokumentumokat vonultat fel, hanem – a modern kor infokommunikációs eszközeinek segítségével – a mártír papról készült rádiós és televíziós felvételek is megtekinthetők akár egy mobil alkalmazás segítésével is.
– Mátészalkára a vasutasok vitték a forradalmi híreket 1956-ban, hiszen ők rendszeresen utaztak a Nyugati pályaudvarra, tudtak mindent, és mozgósításukra felvonulást is szerveztek az akkori járási székhelyen. Pénzes Ottó iskolaigazgató, történelem tanár az édesapjától is sok mindent hallott, és szívesen emlékezett az eseményekre.
– Gazdag programmal várják a kisebbeket is a Mezőgazdasági Múzeum foglalkozásaira a Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében. A pásztorélet bemutatása igen jó kiindulópont egy hangszerismertető foglalkozáshoz, de a népdalainkon keresztül több mezőgazdasági munkába is bevezetik a gyermekeket.
– A havonta szokásos nagykörűi termelői piacon legutóbb a sajtok kapták a főszerepet. Amellett, hogy számos sajtkészítő a vásárlóknak kínálta a termékeit, harminckét minta érkezett arra a sajtvizsgálatra, amelyen védjegyek odaítélésről döntöttek a szakemberek.

IDE KATTINTVA a teljes adást visszahallgathatja!

Hajnal-táj – Kossuth – október 24., vasárnap 5:00

Szerkesztő – műsorvezető: Bakos Csaba

Tovább a műsoroldalra >>>

Borítókép: Szombathely, 2010. augusztus 3. A XVIII. század végén épült barokk Püspöki Palota a Berzsenyi Dániel téren, Szombathelyen. Jobbról Magyarország harmadik legnagyobb temploma, a szombathelyi székesegyház épülete látható. MTI Fotó: Soós Lajos

Videó ajánló

Olvasson tovább