Minden időben: Reformáció gála az Uránia Nemzeti Filmszínházban

Az október 20-i adás tartalmából.
 

Már óvodás korú, sőt, még fiatalabb gyermekek kezébe adnak okos eszközöket a szüleik. Annak ellenére, hogy az idegrendszerük még nincs felkészülve az ezekből áradó ingerek befogadására. Milyen hatást gyakorolnak a kütyük a fejlődésre? Meddig terjed a szülők felelőssége, és mit tehetnek, ha játékfüggő a gyerek?

„Kilépve a templomi, gyülekezeti köreinkből, máshol is be kell mutatni értékeinket” – fogalmazott Steinbach József református püspök, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának elnöke vasárnap az Uránia Nemzeti Filmszínházban tartott reformáció gálán. Az eseményt évről évre októberben tartják, hogy a protestáns kultúra segítségével rámutassanak a megújulás szükségességére.

Óriási az érdeklődés az új református énekeskönyvek iránt. Néhány hét alatt tízezer példány fogyott el a kötetekből. A Kálvin Kiadó igazgatója most türelmet kér a vásárlóktól, ugyanis a gyártási folyamatot a nyomdaiparban érzékelhető nyersanyaghiány nehezíti. Galsi Árpád hozzátette: az átmeneti készlethiány ellenére az előrendeléseket továbbra is fogadják.
Műsorunkban Ravasz László, a Dunamelléki Református Egyházkerület egykori püspökének igei gondolatait hallhatják.

Hallgassa meg!

Minden időben – Kossuth – október 20., szerda, 13:30

Szerkesztő: Fekete Zsuzsa
Műsorvezető: Kojsza Péter

Tovább a műsoroldalra>>>

Olvasson tovább