Kalendárium: Nemrég adták ki a 2022-es Petőfi emlékév első pályázatát

Az október 20-i adás tartalmából.
 

– Nemrég adták ki a 2022-es Petőfi emlékév első pályázatát, összesen 620 millió forintot lehet igényelni. Jelentkezhetnek azok a közgyűjtemények, melyek a lánglelkű költőre és korára kívánnak emlékezni.

– Mészáros Márta filmrendező kapja az Európai Filmakadémia életműdíját, a világ filmművészetéhez való egyedülálló hozzájárulása elismeréseként. A kitüntetést decemberben adják majd át Berlinben a 34. Európai Filmdíj ünnepségén.

– Nemrég mutatták be a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban Csemer Géza Cigánykerék című darabját. A darab fő kérdése, hogy vajon van-e kiút a szegregált létből, a nyomorból, a bűnözés hálójából?

– Rendkívül színes a Veszprém megyei Várpalota kulturális egyesületeinek a tevékenysége. Itt székel többi között a Zenével írt történelem nevű szervezet is, amely természetesen együttműködik más helyi egyesületekkel is, és főképp színházi előadásaival a magyar történelmet dolgozza fel.

-Ferdinandi György Könyv a világ végén című rövid prózáiból válogatunk esténként a héten a Kossuth rádióban a Rádiószínház műsorában

– Hegedűs Endre zongoraestje lesz aznap este a Pesti Vigadóban

Hallgassa meg!

Kalendárium – Kossuth – október 20., szerda, 15:32

Szerkesztő: Felszeghy Csaba

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább