Napközben: Október 18. a Menopauza Világnapja

Az október 18-i adás tartalmából.
 

Nagycsaládos, vállalkozó, vagy nyugdíjas? Kiszámolta-e már, hogy hány forintra számíthat jövő februárban, ha Önre is vonatkozik a családi adó visszatérítés? Vajon mi minden módosíthatja majd a visszautalt összeget? Hétfőn 9 órakor kezdődő adó-sorozatunkban szakértőnk ismerteti a legfontosabb tudnivalókat, a hallgatók kérdéseit pedig már most várjuk a 06 30-9000 666 –os SMS számon!

Október 18-án lesz a Menopauza világnapja, ennek kapcsán beszélgetünk arról, hogy ez a természetes életkori változás milyen rendkívüli helyzeteket tud teremteni, miért érdemes különös figyelemmel fogadni és megtanulni élni vele. Vendégünk lesz a Menopauza Társaság korábbi elnöke, dr. László Ádám professzor, a Magyar Menopauza Társaság előző elnöke és Iványi Orsolya, aki a társaság tagja és egy több mint 5000 érintett hölgyből álló közösséget működtet, ahol megbeszélik a problémáikat tapasztalataikat. Rip: Taracközi Kinga a nemrég nyílt Menopauza ambulanciáról.

Autizmussal élőkkel foglalkozik állandó blokkunk és a vasárnapi Családok, történetek műsora segítségével egy kicsit bepillantunk két érintett család életébe is. A legnagyobb sportáruház lánc képviselőjével arról beszélgetünk, hogy a 3 éve futó “csendes” órák” programjuk milyen tapasztalatokat hozott, hiszen megnövelték az időtartamát, illetve szeretnék megosztani és más cégeknek átadni, amit tanultak. Beszélgetünk egy jótékonysági árverésről, aminek bevétele teljes mértékben autista családokhoz kerül.

Mozgássérültek közül is sokan sportolnak, az edzéseiknél viszont vannak olyan szempontok, amit mindenképpen figyelembe kell venniük. Mit tud segíteni egy szakember, hogy számukra is élvezet legyen a sport?

Az alternatív gyógymódszerek közül egy magyar fejlesztésű manuálterápiás módszert mutatunk be.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth Rádió –  október 18., hétfő, 9:05

Szerkesztő: Herczeg Tibor

Tovább a műsoroldalra >>>

Borítókép: Unsplash

Videó ajánló

Olvasson tovább