×

Napközben: Fehér Bot Napja

Az október 15-i adás tartalmából.
 

Fehér Bot Napja. Főzni, közlekedni, élni segít – Országos rehabilitációs program indult azok számára, akik elvesztették látásukat. Továbbá 60 éves az MVGYOSZ Bodor Tibor Hangoskönyvtára, az idei fehér bot napi esemény fókuszában az olvasás, a látássérült emberek kulturális esélyegyenlőségét támogató hangoskönyvek szerepe és az önkéntes felolvasók áldozatos munkája áll, illetve bemutatásra kerül az új, ingyenesen elérhető hangoskönyv-olvasó eszköz is.

Élelmezési világnap. A világon még mindig több mint 2 milliárd ember nem jut rendszeresen biztonságos, tápláló és elegendő ételhez, miközben a megtermelt élelmiszermennyiség elegendő lehetne mindenkinek, ha kicsit tudatosabbak lennénk! Magyarországon 1,8 millió tonnára becsülik az éves élelmiszerhulladékot, amire most a koronavírus járvány miatt még fontosabb felhívni a figyelmet. Pénteken élelmiszeradományokkal megrakott kamionkonvoj halad át Budapesten, és már elindult az Együnk egymásért kampány is.

Hazánkban évente 3 Gellért-hegynyi szemetet termelünk, de sajnos egy részük még mindig valahol a szabadban landol. A 10 éve indult országos Te Szedd! akció most folytatódik, és már 1 éves a Tisztítsuk meg az országot! projekt, de vajon hol tart a környezetünk védelmére irányuló szemléletformálás? Hogyan lehetne még hatékonyabbá tenni a rendszert, és miként juthat el három székesfehérvári gimnazista környezetvédelmi kezdeményezése Marokkóba is?

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth Rádió –  október 15., péntek, 9:05

Szerkesztő: Füredy Zsolt

Tovább a műsoroldalra >>>

Borítókép: Pexels

Videó ajánló

Olvasson tovább