Napközben: Számít a szociális tűzifa

Az október 14-i adás tartalmából.
 

– Számít a szociális tűzifa és működik a „Tűzifát okosan” felület is az interneten – mégsem tűntek el a tűzifa piacról a csalók – akiket ezúttal az buktatott le, hogy ragaszkodtak az előre fizetéshez. Honnan tudjuk, kitől vehetünk jó minőségű fát? Mi lehet és mennyi az erdei köbméter, melyik a száraz és honnan ismerjük fel az illegálisan kitermelt fát? Erről is beszélünk.

– Nemrég a szervdonorokat ünnepeltük – de vajon mennyien élnek ma „kapott” szervvel? Miben más, ha ún. élődonoros a műtét és eljárás, no és miről szól a millió lépés kampány a Magyar Szervátültetettek Szövetségénél?

– Bejött ez a szezon! Tényleg fellendült az országon belüli turizmus.

– Magyarok úttörő szerepben? Sok szakma van, ahol ez ismert, a családterápiáról talán nem gondolnánk, hogy meghatározó magyar kutatója volt Böszörményi Nagy Iván. Gondolataira nagy szükség van ma, amikor egyre nő a család- és párterápiát igénylők száma, közben még mindig kínos erről beszélni, például társaságban. Hol gyökereznek a problémák, és mi lehet a megoldás családon belül? Igyekszünk válaszolni a kérdésekre…egy épp most zajló tanácskozás kapcsán.

IDE KATTINTVA a teljes adást visszahallgathatja!

Napközben – Kossuth Rádió –  október 14., csütörtök, 9:05

Szerkesztő: Bicsák Eszter 

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább