Kalendárium: Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara

Az október 14-i adás tartalmából.
 

– Kovács János, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának állandó karmestere idén tölti be hetvenedik életévét. A tiszteletére rendezett ünnepi hangversenyen ő maga vezényel két késő romantikus kompozíciót. A kettő között fellép a világhírű Emmauel Pahud, fuvolaművész.

– Kelemen Didák, hittérítő, író, iskolaalapító boldoggá avatásán dolgoznak Miskolcon. A misszionárius életéről film is készült, amelyet nagy sikerrel mutattak be a Cinefest Nemzetközi Filmfesztiválon. Beszélgetés a film rendezőjével.

– Guba Rózsa, babakészítő kiállítása Egerben. A népi iparművész feldolgozta és zsűriztette Magyarország tájegységeinek jelentős népviseleteit. Az általa készített egyedi babák megtalálhatók voltak pl. Helmuth Kohl, kancellár és Fidel Castro gyűjteményében is.

– Megnyitotta új évadát a szegedi Kövér Béla Bábszínház, előadásaikkal az értékes emberi cselekedetekre, a helyes viselkedésre igyekeznek nevelni a gyerekeket. Interjú Schneider Jankó, művészeti vezetővel.

– Lords of the Organ 2021. címmel ad koncertet Rákász Gergely, orgonaművész a Pécsi Zsinagógában október 14-én. Repertoáron lesznek egyebek mellett Strauss és Sosztakovics keringői, Ravel Bolerója és Vivaldi Négy Évszakának részletei.

– Október 14-én debütál Egressy Zoltán Gordiusz című karanténkomédiája a budapesti 6SZÍN teátrumban. A darab olyan kérdésekre igyekszik választ találni, milyen hatással van a karantén az emberi kapcsolatokra, vagyis az összezártság erősíti vagy éppen szétzilálja a szálakat.

Hallgassa meg!

Kalendárium – Kossuth – október 14., csütörtök, 15:32

Szerkesztő: Toldi Szabolcs

Tovább a műsoroldalra >>>

Borítókép: A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és Énekkara koncertje a Müpában (Fotó: MTVA/ Zih Zsolt)

Olvasson tovább