Kalendárium: Nemzetközi gitárfesztivál- és verseny Szegeden

Az október 12-i adás tartalmából.
 

– Pilinszky János fotókiállítás nyílik a Műcsarnokban október 13.-án.
A Kertész Imre Intézet szervezésében megvalósult Pilinszky 100 programsorozat egyik eseménye Az esetlegesség rétegei című fotókiállítás, amely a költő saját fotóit mutatja be.

– Nemzetközi gitárfesztivál- és verseny Szegeden október 14-17.
Az International Guitar Festival az egyik legrégebbi és az egyik legjelentősebb gitáresemény Magyarországon, amely a gitár kiváló művészeit és színes programokat hoz el a világ minden tájáról.

– Diana, a vadászat istennője: Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás zárókoncertje a Zeneakadémián október 13.-án este
km.: a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar. Vezényel: Vashegyi György

– Elisabeth – musical bemutató a Kecskeméti Katona József színházban október 15.-én – Szente Vajk és Polyák Lilla (Molnár H. Boglárka)
A Habsburg család legismertebb és Közép-Európában legszeretettebb királynéja volt Erzsébet királyné, akinek nevéhez számos legenda kötődik. A legendás szépségű Sisi életéről számos könyv, film és színházi produkció készült. A legismertebb Sisi előadás az Elisabeth musical volt, ami Bécs után meghódította Európát, Magyarországot, sőt Ázsiát is. A már több mint 25 éves musicalt októberben Kecskeméten a Katona József Színházban mutatják be, Szente Vajk rendezésében.

– Október 14.-én izgalmas programokat kínál a Magyar Nemzeti Galéria az idei év első élő Múzeum+ estjén: Kiállítások, tárlatvezetések, előadás, workshop, élő zene várja a közönséget. Az októberi rendezvény témája Ferenczy Károly, a nagybányai festőművészek vezetője. Zongorán közreműködik Oláh Krisztián.

– 28. alkalommal adták át Magyarország, és egyben a közép-európai régió legrangosabb természetfotós szakmai elismerését, Az Év Természetfotósa díjat. A pályázat legjobb képeit a Klebelsberg Kultúrkúria szerdán nyíló kiállításán nézhetik meg az érdeklődők. A nemzetközi szinten is a legjobbak között számon tartott hazai és határon túli, profi és amatőr természetfotósok több ezer képe közül válogatott a zsűri.

Hallgassa meg!

Kalendárium – Kossuth – október 12., kedd, 15:32

Szerkesztő: Kádár Dóra

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább