Vasárnapi újság: A Nobel-díj margójára

Az október 10-i adás tartalmából.
 

6.00- 7.00
– Molnár Attila, Komárom polgármestere- Szépművészeti Múzeum kiállításával nyílik meg a teljes körűen felújított és kibővített komáromi Csillagerőd.
– Makoldi Miklós a régész, az MKI Régészeti Kutatóközpontjának igazgatója – A régészeti kutatások is azt bizonyítják, hogy már a 11. században is óriási volt a nyomásgyakorlás az országra nyugat felől.
– Andreas Unterberger, a Börsen-Kurier újságírója, A Die Presse és a Wiener Zeitung volt főszerkesztője – Óriási hiba volt az atomerőművek és a szénerőművek leállításáról határozni! Kérdés, hogy lesz-e bátorsága bárkinek ezt bevallani, és visszakormányozni a hajót. A magyar miniszterelnöknek megint igaza van.
– Dr. Hortay Olivér – Európában a gáz ára mindössze hat hónap alatt megnégyszereződött. Némely európai országban 35 százalékkal emelkedtek az energiaárak egy év alatt. De mi áll az emelkedés mögött? Hogyan tudja megvédeni a lakosságot a kormány? Lehetséges, hogy ennyire elszámolták magukat a vezető gazdasági hatalmak a megújuló energiával kapcsolatban?
– Lélektől- Köves Slomó rabbi

7.15.- 8.00.
– Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Csoport vezetője – Folytatódik a Gyurcsány show: Ezek ugyanazok- Míg az ellenzéki előválasztás köntösében drámákkal tarkítva hangosan zajlik a színjáték, a főpolgármester mögött lapulva ma is ugrásra készen várnak azok, akik a 17 évvel ezelőtt alakult első Gyurcsány-kormány böszmeségeinek és hazugságainak főszereplői voltak.
– Csizmadia László, jogász, a Civil Összefogás Fórum alapítója, szóvivője – Minden idők legnagyobb békemenete szerveződik október 23-ára
– Sohrab Ahmari iráni amerikai- New York Post vezető szerkesztője: A konzervatív politikusoknak a jelen vitáiban is képviselni kell a konzervatív eszméket (LMBTQ, RASSZIZMUS stb.)

8.00.- 8.30
– A Facebook korábbi termékmenedzsere , Frances Haugen szerint az amerikai cég tisztában van a termékei által okozott károkkal, vagyis hogy a platform fokozza a gyűlöletet, a félretájékoztatást, és polarizációhoz vezet. De lesz-e következménye a zajos vallomásnak?
– A Nobel-díj margójára
– Dr. Lippai Péter dandártábornok MHP Kiképzési Csoportfőnökség csoportfőnök- A magyar honvédség elsősorban építő, fejlesztő, az egészségügyest segítő szándékkal volt jelen Afganisztánban a NATO tagjaként.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Vasárnapi újság – Kossuth – október 10., vasárnap, 6:00

Szerkesztő: Horváth Ágnes
Műsorvezető: Nagy Katalin

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább