Hajnal-táj: A Nagy befőzés elnevezésű rendezvény

Az október 10-i adás tartalmából.
 

– Nemrég gazdag bemutatót tartottak a nógrádi értéktár Nógrádikumaiból a nógrádi megyenapon. A kozárdi piacon és a Kozárdi Kamrában került az asztalra a közfoglalkoztatás termékeiből is.

– A falvak közösségei ilyentájt kezdték meg a felkészülést a télre. Nagykörűben a Nagy befőzés elnevezésű rendezvényen mindazon hagyományos tartósítási eljárásokat bemutatják, amelyek segítségével a téli hónapokban is rendelkezésre áll a megfelelő táplálék a szűkösebb időkben. Ám a helyi termékek előállítása és fogyasztása a fenntartható tájhasználat szempontjából is kifejezetten fontos.

– A Magyar Erdőgazdaságok standja azonnal a szemet szúr a Vadászati Világkiállításra látogatóknak. A modernitást és az erdő kettősségét egyszerre visszaadó pavilon egyik legfontosabb feladata, hogy bemutassa az erdőgazdálkodás szerepét a 21. században.

– A vadászati és természeti világkiállítás nemcsak lehetőséget nyújt arra, hogy a látogatók megismerjék a földrészek állatait, halljanak az okszerű vadgazdálkodásról, hanem arról is, hogy a vadászirodalom gazdag tárházába is bepillantást nyerjenek. Vásárosnaményban, a kiállítás egyik nem fővárosi helyszínén Maderschpach Viktor erdélyi vadász, katona és erdőbirtokos könyveiről, a családi legendáriumról beszélt dr. Lacsny Márton dédunoka.

Hallgassa meg!

Hallgassa meg!

Hajnal-táj – Kossuth – október 10., vasárnap 5:00

Műsorvezető: Bakos Csaba
Szerkesztő: Bakos Csaba

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább