Kalendárium: Átadták a több mint 3,1 milliárd forintból felújított füzérradványi Károlyi-kastélyt

Az október 11-i adás tartalmából.
 

– Tasnádi István: Szibériai csárdás című darabját mutatja be a József Attila Színház október 9-én. A Szibériai csárdás egy valóságosan is megtörtént eset alapján idézi föl az első világháború alatt orosz fogságba esett magyar katonák kalandját, amely során a legtávolabbi szibériai hadifogolytáborban, részben fejből, részben pedig orosz-francia fordítási töredékek alapján írt szövegkönyvből, és emlékezetből lekottázott partitúrából bemutatták a Csárdáskirálynő című operettet. Rendező: Hargitai Iván.

– Átadták a több mint 3,1 milliárd forintból felújított füzérradványi Károlyi-kastélyt. A szögligeti Szádvár, a tatai Esterházy-kastély, a mosonmagyaróvári vár, valamint a nádasdladányi Nádasdy-kastély után a Zemplén egyik ikonikus műemléke újulhatott meg a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram keretében. A most lezárult projekt fő célja az értékmentésen túl a turisztikai hasznosítás, a kultúra közvetítése, egyben a turisztikai ágazat visszaépítésének segítése is, de kiemelten Zemplén épített és természeti örökségének bemutatása a Károlyi-család egykori birtokán.

– Szakcsi Lakatos Béla életműkoncertje a Budapest Kongresszusi Központban, október 16-án.

– Október 12-én kezdődik a szolnoki Alexandre Trauner nemzetközi ART/Film Fesztivál.

Kalendárium – Kossuth – október 11., hétfő, 15:32

Szerkesztő-műsorvezető: Nánási Anikó

Tovább a műsoroldalra >>>

Borítókép: Füzérradvány, 2021. október 3. A Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram segítségével, több mint 3,1 milliárd forintból felújított füzérradványi Károlyi-kastély 2021. október 3-án. MTI/Vajda János

Olvasson tovább