Kalendárium: A képeslap története

Az október 7-i adás tartalmából.
 

– Az Art Market Budapest, Közép- és Kelet-Európa legjelentősebb kortárs képzőművészeti seregszemléje és vására 11. alkalommal nyitja meg kapuit október 7-én, amely ezúttal a visegrádi országok művészetét helyezi a figyelem középpontjába.

– Liszt Ferenc születésének 210. évfordulója alkalmából programsorozat lesz a Zeneakadémián október 9. és 22. között Liszt Fesztivál elnevezéssel.

– A képeslap története – Egri szerző könyve nyerte el a Fitz József-Könyvdíjat, amelyet azzal a céllal alapították, hogy kitüntessék azokat a köteteket, amelyeket könyvészetileg és tartalmilag is a legértékesebbnek és legszebbnek ítélnek meg. Minden évben három könyv és azok kiadói nyerhetik el ezt a megtisztelő kitüntetést, melyet a mindenkori kulturális minisztérium ítél meg, a könyvtáros szakma javaslatai alapján.

– Fabricius Gábor Eltörölni Frankot c. nagyjátékfilmjének világpremierje szeptember 5-én volt, a 78. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon. A film elnyerte a Venice International Film Critics’Week leginnovatívabb filmjének járó díjat, címszereplőjét, Fuchs Benjámint pedig Starlight-díjjal tüntették ki Velencében. Október 7-én lesz a hazai premier.

Hallgassa meg!

Kalendárium – Kossuth – október 7., csütörtök, 15:32

Szerkesztő: Kovács Bernadett
Műsorvezető: Babucs Kriszta

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább