×

Jó napot, Magyarország!: Mit szól hozzá, hogy Karikó Katalin kapja idén a Francia Tudományos Akadémia legnagyobb elismerését?

Az október 5-i adás tartalmából.
 

– Mit szól hozzá, hogy Karikó Katalin kapja idén a Francia Tudományos Akadémia legnagyobb elismerését. Ön szerint mekkora presztízs mindez a kutató és az ország számára? Karikó Katalin kutatóbiológus úttörő szerepet játszott a Covid–19 elleni mRNS-alapú vakcina kifejlesztésében. Megérdemelné a Nobel díjat.

– Ön szerint meddig lehetünk méltányosak a hajléktalanokkal, akik kéregetnek, drogoznak, és már ellepték a Nyugati teret.

Sms számunk 30-9000666, telefonszámunk amely 061 és 30-as előhívóval is elérhető 759-52-00, de a Kossuth rádió Facebook oldalán is jelentkezhetnek.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Jó napot, Magyarország! – Kossuth Rádió – október 5., kedd, 16:00 

Szerkesztő: Horváth Katalin
Műsorvezető: Néveri Igor

Tovább a műsoroldalra >>>

Borítókép: Budapest, 2021. május 7. Karikó Katalin Széchenyi-díjas magyar kutatóbiológus, biokémikus, az egyik koronavírus elleni, mRNS alapú vakcinát kifejlesztő BioNTech cég alelnöke, miután átvette az Emberi Méltóságért kitüntetést idősebb Lomnici Zoltántól, az Emberi Méltóság Tanácsának elnökétől Budapesten 2021. május 7-én. MTI/Balogh Zoltán

Videó ajánló

Olvasson tovább